Pored zapečenog radića, pravila sam i zapečen komorač, koji nam se jako svideo, iz prostog razloga što je posle pečenja bio krokantan, nije se raskuvao. Vrlo lagan prilog od povrća i vrlo osvežavajući
Sastojci za jednu osobu:
1 komorač
malo maslinovog ulja
paradajz trešnjica, odokativna količina
sir koji se lepo topi
so
origano
Priprema:
Radiću odsecite drške i odstranite spoljne listove, koji su najčešće negde čuknuti. Ako su lepi i beli ostavite ih.
Properite ga pod mlazom hladne vode i prosušite krpom.
Presecite radić na na pola, a zatim svaku polovinu na tri dela.
Na alu foliju stavite malo maslinovog ulja, i poslažite kriške konorača.
Preko stavite sir isećen na kockice ili štapiće, na njih stavite paradajz trešnjice par komada.
Premažite sve sa još malo maslinovog ulja u pospite origanom.
Uvijte alu foliju kao karamelu.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 15 minuta.
Prilikom služenja pospite odozgo listiće komorača.
Нема коментара:
Постави коментар