Vreme je radića, ima ta u izobilju, okruglih, duguljastih, svakakvih. Ovo je jedan fini recept kako da ga napravite za večeru. Mere su odokativne. Jedino na šta trebate da obratite pažnju jeste, da koristite maslinovo ulje, a ne obično, radić, neka bude onaj duguljastu, a ne okruglu, ne stavite puno šunke, pečenice, može se staviti i pršutu, jer će vam u tom slučaju biti mnogo slano i da koristite sir koji nije jak i koji se lepo topi, na visokim temperaturama
Za jednu osobu dovoljno je:
1 veći, duguljasti radić
maslinovo ulje
dimljene šunke, pečenjce ili pršutu, odokativna količina
sir koji se lepo topi, količina odokativna
so, biber
umesto bibera možete staviti malo ljute papričice sveže ili suve
Priprema:
Radiću odstranite spoljne listove, properite ga pod mlazom vode.
Isecite po dužini na dva jednaka dela.
Ostavite ga da se ocedi od viška vode, a zatim ga uvijte malo u krpu, da upije eventualnu vodu koja je ostala.
Šunku isecite na kockice, a sir na prutiće ili listiće, svejedno.
Uzmite alu foliju, razvucite je toliko dugačko, da imate folije i sa strane, jer ćete tako lepo zaviti i sve zatvoriti.
Na dno stavite malo maslinovog ulja.
Radiću odsecite gornji, korenasti, zadebljali deo, koji drži sve listove zajedno.
Uzmite par listova, na njih stavite kockice šunke i malo sira.
Ređajre tako u dva sloja.
Svaki sloj četkicom premažite sa minimalno maslinovog ulja.
Odozgo neka vam bude i šunka i sir, kao i u prethodna dva sloja i premažite četkicom sa malo maslinovog ulja.
Pobiberite.
Uvijte u alu foliju i savijte kao karamelu, kao što se vidi i na slici.
Možete pre nego što zatvorite alu folijom uvezati i kuhinjskim kanapom da ne beži. Ja nisam, uspela sam da se izborim rukama.
Eto to od prilike uvijeno ovako izgleda.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар