Ideja za još jednu finu jesenju čorbu od slanutka, koja sa dva sastojka viška vam može biti komplet obrok. Prethodna čorbica je bila posna, ova je da dodatkom dimljene šunke. Ja sam ovde koristila italijanski špek koji sam imala pršuta, bez masnoća, a možete koristiti i dimljeni šunku, daće joj vrlo lep ukus, dodala sam malo pašte i to je bilo to. Odlična, topla, okrepljujuća
Sastojci:
1 manja glavica crnog luka
1 praziluk samo beli deo
1 veća šargarepa
1 drška celera ili malo naribanog korena celera, ako nemate drške
300 g. slanitka iz konzerve
3 šnite dimljene šunke debljine 1/2 prsta, odokativno
100 g. sitne pašte za čorbice
60 g. paradajz pasate, gusti sok od paradajza
1 list lovora
1 grančica ruzmarina
2 litra supe od povrća ili vode
maslinovo ulje
Priprema:
Slanutak iz konzerve ocedite ga od tečnosti i dobro properite pod mlazom hladne vode.
Crni luk sitno iseckajte.
Praziluk, samo beli deo isecite na kolutove.
Sitno iseckajte i šargarepu i celer.
Špek ili šunku iseckajte na kockice.
Na malo maslinovog ulja, od prilike 3 supene kašike propržite crni luk, šargarepu, celer, praziluk i šunku na tihoj vatri, mešajte da vam ne zagori.
Dodajte slanutak, grančicu ruzmarina i lovorov list, paradajz pasatu i prodinstajte još par minuta.
Nalijte od prilike sa 2 litra supe od povrća ili vode.
Kuvajte sve zajedno pola sata a zatim dodajte sitnu paštu za supu i kuvajte dok se pašta ne skuva.
Нема коментара:
Постави коментар