Hladnih čorbica u ove vrele dane nikad dosta. Nama je ova čorbica bila sasvim dovoljna za ručak, osvežavajuća je i zasitna. Komotno je možete napraviti, par sati pre posluživanja, neka se dobro ohladi u frižideru. U oznakama sa desne strane imate “Hladne čorbice”, sa ovom je šesta, pa izaberite još nešto, za leto sasvim dovoljno recepata
Sastav:
200 g. krompira
1 avokado
1 krastavac srednje veličine, ne veliki
150 g. kisele pavlake
vlašac
rendana korica od 1/2 limuna
so, biber, ja sam koristila Kajenski, može i obični
kriške limuna ili sok od limuna
Priprema:
Krompir obarite u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
Oljuštite avokado i krastavac i isecite na komade.
Krompir oljuštite i isecite na komade.
U činiju stavite avokado, krompir, krastavac. kiselu pavlaku i sve usitnite mini pimerom ili u seckalici.
Kako je masa jako gusta, dodajte i malo hladne vode.
Čorbica treba da bude gusta, ali ne kao kačamak.
Na kraju dodajte rendanu koricu od limuna, so i biber po ukusu i seckani vlašac.
Prekrijte činiju poklopcem ili folijom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Uz ovu kombinaciju odlično ide limun.
Ja sok od limuna ne dodajem odmah prilikom pripreme, već ga isečem ba kriške i prilikom pisluživanja svako neka iscedi prema svom ukusu soka od limuna.
Нема коментара:
Постави коментар