среда, 25. јун 2025.

Hladna čorba od avokada, krompira i krastavca

Hladnih čorbica u ove vrele dane nikad dosta. Nama je ova čorbica bila sasvim dovoljna za ručak, osvežavajuća je i zasitna. Komotno je možete napraviti, par sati pre posluživanja, neka se dobro ohladi u frižideru. U oznakama sa desne strane imate “Hladne čorbice”, sa ovom je šesta, pa izaberite još nešto, za leto sasvim dovoljno recepata  




Sastav:


200 g. krompira

1 avokado

1 krastavac srednje veličine, ne veliki

150 g. kisele pavlake

vlašac

rendana korica od 1/2 limuna

so, biber, ja sam koristila Kajenski, može i obični

kriške limuna ili sok od limuna


Priprema:


Krompir obarite u slanoj vodi i ostavite da se ohladi. 

Oljuštite avokado i krastavac i isecite na komade. 

Krompir oljuštite i isecite na komade. 

U činiju stavite avokado, krompir, krastavac. kiselu pavlaku i sve usitnite mini pimerom ili u seckalici. 

Kako je masa jako gusta, dodajte i malo hladne vode.

Čorbica treba da bude gusta, ali ne kao kačamak.

Na kraju dodajte rendanu koricu od limuna, so i biber po ukusu i seckani vlašac. 

Prekrijte činiju poklopcem ili folijom i stavite u frižider da se dobro ohladi. 

Uz ovu kombinaciju odlično ide limun. 

Ja sok od limuna ne dodajem odmah prilikom pripreme, već ga isečem ba kriške i prilikom pisluživanja svako neka iscedi prema svom ukusu soka od limuna. 

Нема коментара:

Постави коментар