недеља, 28. октобар 2018.

Marmelada od kestena

Ova marmelada je u isto vreme i krema. Možete je koristiti kao marmeladu, a i kao dodatak pripremi kolača od kestena. Uz dodatak oraha, lešnika ili badema, malo čokolade dobićete divne kesten kuglice, a veći deo posla je već završen



Sastojci:


1,2 kg. kestena ili marrona. Ovde može pročitati razliku između kestena i marrona Kesten i marroni
700 g. šećera
1 grančica divljeg komorača ako vam se ne sviđa ukus divneg komorača možete ga i izostaviti
1 štapić vanile
so

Priprema:


Operite kestene pod mlazom hladne vode i ostavite ih tako potopljene celu noć.

Sutradan kuvajte kestene 40 minuta uz dodatak grančice divljeg komorača.

Kada su kesteni kuvani uzimajte dva po dva i ljuštite ih od kore i od unutrašnje  tanke kožice.

Kestene propasirajte u pasirki ili ih usitnite u seckalici.

U jednoj šerpici stavite 2 čaše vode dodajte 700 g. šećera zajedno sa šipkom vanile i kuvajte dok se šećer skroz ne istopi, a tečnost ne zgusne nekih 10-ak minuta.

Sklonite šipku vanile i dodajte pasirane kestene. Nema veze ako imate još neki deo kestene koji nije baš sitno usitnjen, biće još lepše.

Kuvajte dalje na tihoj vatri dok marmelada ne dobije potrebnu gustinu, kao i svaka marmelada.

Tegle zagrejte u rerni na 100 stepeni i ostavite ih tako 5 minuta da se sterilišu.

U vrele tegle stavljajte vrelu marmeladu. 

Poklopite i ostvite u vrućoj rerni na 100 stepeni da odstoje 20 minuta.

Ostavite da se tegle unutra ohlade. 

Sutradan spremite sa ostalom zimnicom.

Evo recepta za jedan divan rolat gde možete iskoristiti ovu divnu marmeladu Rolat sa kestenom





Нема коментара:

Постави коментар