Svake jeseni obavezno napravim par teglica marmelade od kestena i to mi je jedna od najomijenijih marmelada. Ovom prilikom sam je koristila u kremi za ovaj divan rolat
Za koricu:
4 jaja
100 g. šećera
100 g. mekog brašna "00"
2 kafene kašičice gorkog kakaa
1 kafena kašičica đumbira u prahu (ako ga ne volite možete slobodno da ga izostavite)
50 g. putera
trun soli
Krema:
400 g. mascarponea
250 g. Marmelada od kestena ovo je moj recept, a možete kupiti i već gotovu
30 g. šećera u prahu
Priprema:
Otopite u mikrotalasnoj pećnici 50 g. putera i ostavite da se prohladi. Ako nemate mikrotalasnu otopite puter na pari ili na najnižoj vatri, strogo pazeći računa da ne počne da rumeni.
Pomešajte 100 g. brašna sa 2 kafene kašičice gorkog kakaa i 1 kafenom kašičicom đumbira u prahu.
Umitite 4 belanca sa trunom soli u čvrst sneg.
Zatim dodajte polako šećera i nastavite da mutite.
Kada je masa postala kompaktna, (nemojte baš mutiti kao za puslice nema potrebe), dodajte jedno po jedno žumance.
Kada su se žumanca sjedinila u masu dodajte polako kašiku po kašiku brašna, stalno muteći.
Na kraju dodajte i istopljen puter.
Ja sam koristila pleh za kolače veličine 35 x 25 cm, ali mislim da bi i četvrtasti pleh 30 x 30 cm, bio sasim u redu.
Pleh podmažite, izlijte masu i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 190 stepeni 7 do 8 minuta. Meni su su se posle 7 minuta ivice testa odvojile od pleha i to je siguran znak da je testo pečeno.
Pečeno testo još onako vrelo prekrijte providnom folijom i dobro zatvorite sa svih strana.
Na taj način će usled stvaranja pare testo lepo omekšati i kasnije se savijati bez problema.
Ostavite da se testo i pleh potpuno ohlade.
Kada se testo ohladilo napravite kremu:
Mikserom umutite 400 g. mascarponea sa 250 g. marmelade od kestena i 30 g. šećera u prahu.
Ohlađen rolat prevrnite na radnu površinu sa sve prozirnom folijom, tako da vam folija i strana koja je bila u kontaktu sa plehom sada bude okrenuta na gore.
Premažite ravnomerno celu koricu.
Uz pomoć alu folije počnite polako i nežno da savijate testo u rolat.
Zatvorite dobro rolat prozirnom folijomda bude čvrsto i da dobro prione.
Ja sam celo rolat još jednom uvila i u alu foliju, što je sigurno, sigurno je.
Ostavite rolat da se stegne u frižideru na par sati, a zatim poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар