Klasična bela čorbica od piletine ili ćuretine, bez mnogo sastojaka, a vrlo ukusna
Sastav:
1/2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 ćureća bataka može i piletina, na primer pileća leđa
komad celera
perušun
ulje
1 kašika brašna
100 g. kisele pavlake
2 žumanca
Priprema:
Staviti dva ćureća bataka da se kuvaju u vodi, dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Kada je meso kuvano izvaditi ga iz supe, odvojiti od kostiju i iscepkati na sitnije komade.
Na malo običnog ulja propržiti sitno seckanu šargarepu, crni luk i celer.
Kada se sve lepo upržilo dodati proceđenu supu i meso.
Pustiti da baci jedan ključ.
Za to vreme umutiti 2 žumanca, 1 supenu kašiku brašna i 100 g. kisele pavlake.
Sipati u supu koja vri i kuvati još jedno 10-ak minuta na tihoj vatri.
Dodati sitno seckan perušun.
Prilikom serviranja sipati malo sirćeta po želji. Meni je tako ova čorbica još lepša.
Нема коментара:
Постави коментар