Kačamak na grilu je vrlo lepo predjelo. Recept je nastao kao posledica kačamaka koji vam ostane kao višak od prethodnog dana i ne znate šta bi sa njim.. Italijani su inače majstori da od odstataka od juče naprave sasvim novo jelo danas. Prilog može biti postan ili mrsan, pustite mašti na volju. Ovo je samo ideja kako se kačamak može spremiti i na drugačiji način, od onog klasičnog sa sirom
Sastojci:
kukuruzno prašno za kačamak, može i instant polenta
voda
so
maslinovo ulje, ako nemate maslinovo može i obično, mada je sa maslinovim uljem lepše
prilog po želji ja sam stavila odozgo gorgonzolu i Paradajz confit u ulju
Priprema:
Pripremite kačamak kao na uputstvu na pakovanju.
Pleh u kome ćete izliti kačamak namažite sa malo maslinovog ulja.
Vruć kačamak izlijte na pleh tako da bude visine 4 do 5 cm od prilike 3 prsta.
Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider da se potupno stegne jedno dva sata.
Kada se kačamak ohladio prevrnite ga na dasku za sečenje i secite parčad debljine od prilike 1,5 cm.
Ugrejte dobro gril ili teflonski tiganj u zavisnosti šta imate.
Kada se gril zagrejao stavljajte komade kačamaka.
Nemojte često obrtati, ostavite ga da se peče barem 5 minuta na jednoj strani da bi se uhvatila lepa korica. Mi smo dobili ove karakteristične šare, jer smo imali talasasti gril, a i bili smo mnogo gladni, pa je moglo to još malo da se ispeče, ali nije zakon.
Kad se lepo ispeče sa jedne strane ispecite i sa druge strane.
Služite sa prilogom po želji, lepa kombinacija je sa raznim topljivim sirevima, proprženim pečurkama, kobasicom.
Нема коментара:
Постави коментар