Evo još jedan način kako možete da pripremite lepo zapečen krompir iz rerne. Uz neku salatu u doba posta može da vam zameni ceo obrok
Sastav:
4 krompira
6 listova salvije
1 grana ruzmarina
1 do 2 supene kašike prezle
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Oljuštite 4 krompira i isecite po dužini na veće komade.
Stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi 5 minuta.
Potom ocedite krompir i ostavite da se malo prohladi.
Odvojite iglice ruzmarina od grane.
Listove žalfije i ruzmarin sitno iseckajte.
U jednu veću činiju stavite 1 supenu kašiku prezle i začine. Sve promešajte.
Zatim dodajte i prohlađen krompir i sve lepo promešajte.
Krompir treba da vam bude potpuno prekriven prezlom, ako je malo dodajte još 1 supenu kašiku prezle.
Pleh za pečenje obložite kuhinjskim papirom koji ćete malo nauljiti.
Sipajte krompir u pleh, lepo ga rasporedite jedan do drugog i naspite sasvim malo ulja odozgo.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stpeni 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар