Moja mama mi je ostavila recept za ovaj divan rolat. Ja sam dodala još neke sastojke, shodno trenutnoj inspiraciji i rezultatom sam vrlo zadovoljna, rolat je lagan i osvežavajući
Sastojci za koru:
6 jaja
3 supene kašike kisele pavlake
70 g. brašna
Fil:
2 dcl. kisele pavlake
3 supene kašike majoneza
100 g. dimljene ili praške šunke
100 g. kačkavalja
100 g. crnih maslina
100 g. sušenog paradajza, ja sam koristila Paradajz konfit u ulju
origano u slučaju da koristite sušeni paradajz, jer Paradajz konfit u ulju ga već ima u svojoj pripremi
so po potrebi
Za premaz:
1 dcl. kisele pavlake
50 g. rendanog kačkavalja
seme susama
seme lana
mak
par suvih paradajza
Priprema:
Umutite sneg od 6 belanaca i ostavite na stranu.
Umutite 6 žumanaca i dodajte im polako 3 supene kašike kisele pavlake.
Kada se masa ujednačila, polako dodajte i 70 g. brašna.
Kada se brašno skroz sjedinilo sa jajima i pavlakom ostavite mikser na stranu i varjačom polako dodajte sneg od belanaca, prevrćući masu od gore ka dole, da se belanca ne bi raspala, dok ne utrošite svu masu.
Pleh veličine 31 x 22 cm obložite papirom za pečenje i izlijte masu. Poravnajte.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 10-ak minuta.
Probajte čačkalicom, da bi bili sigurni da je pečen.
Vrelu koru izručite na kuhinjsku krpu i uvijte u rolat. Ostavite tako da stoji dok se sasvim ne ohladi.
Za to vreme izrendajte 100 g. kačkavalja, isecite 100 g. maslina na kolutove, u zavisnosti koliko vam je veliki suvi paradajz isecite ga na parčiće i na kraju isecite na kockice 100 g. dimljene ili praške šunke.
Promešajte 2 dcl. kisele pavlake sa 3 supene kašike majoneza i dodajte im sve ostale seckane sastojke. Po potrebi dosoliti.
Ohlađenu koru razviti, premazati kremom i urolati.
Odozgo koru premazati sa 1 dcl, kisele pavlake.
Izrendati 50 g. kačkavalja i posuti odozgo i nalepiti ga sa strana.
Posuti semenom susama, lana i maka.
Ukrasiti sa kojim komadom sušenog paradajza.
Ostaviti u frižider da se stegne na par sati, a zatim servirati.
Нема коментара:
Постави коментар