уторак, 29. јануар 2019.

Rolat mediterana

Moja mama mi je ostavila recept za ovaj divan rolat. Ja sam dodala još neke sastojke, shodno trenutnoj inspiraciji i rezultatom sam vrlo zadovoljna, rolat je lagan i osvežavajući



Sastojci za koru:


6 jaja
3 supene kašike kisele pavlake
70 g. brašna

Fil:


2 dcl. kisele pavlake
3 supene kašike majoneza 
100 g. dimljene ili praške šunke
100 g. kačkavalja
100 g. crnih maslina
100 g. sušenog paradajza, ja sam koristila Paradajz konfit u ulju 
origano u slučaju da koristite sušeni paradajz, jer Paradajz konfit u ulju ga već ima u svojoj pripremi
so po potrebi

Za premaz:


1 dcl. kisele pavlake
50 g. rendanog kačkavalja
seme susama
seme lana
mak
par suvih paradajza

Priprema:


Umutite sneg od 6 belanaca i ostavite na stranu.

Umutite 6 žumanaca i dodajte im polako 3 supene kašike kisele pavlake.

Kada se masa ujednačila, polako dodajte i 70 g. brašna.

Kada se brašno skroz sjedinilo sa jajima i pavlakom ostavite mikser na stranu i varjačom polako dodajte sneg od belanaca, prevrćući masu od gore ka dole, da se belanca ne bi raspala, dok ne utrošite svu masu.

Pleh veličine 31 x 22 cm obložite papirom za pečenje i izlijte masu. Poravnajte. 

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 10-ak minuta.

Probajte čačkalicom, da bi bili sigurni da je pečen.

Vrelu koru izručite na kuhinjsku krpu i uvijte u rolat. Ostavite tako da stoji dok se sasvim ne ohladi.

Za to vreme izrendajte 100 g. kačkavalja, isecite 100 g. maslina na kolutove, u zavisnosti koliko vam je veliki suvi paradajz isecite ga na parčiće i na kraju isecite na kockice 100 g. dimljene ili praške šunke.

Promešajte 2 dcl. kisele pavlake sa 3 supene kašike majoneza i dodajte im sve ostale seckane sastojke. Po potrebi dosoliti.

Ohlađenu koru razviti, premazati kremom i urolati. 

Odozgo koru premazati sa 1 dcl, kisele pavlake. 

Izrendati 50 g. kačkavalja i posuti odozgo i nalepiti ga sa strana.

Posuti semenom susama, lana i maka.

Ukrasiti sa kojim komadom sušenog paradajza.


Ostaviti u frižider da se stegne na par sati, a zatim servirati.




Нема коментара:

Постави коментар