недеља, 21. март 2021.

Čorbica sa ječmom

Još jedna u nizu čorbica koja vam može biti ceo obrok. Lagana, zdrava i relativno brzo se sprema. Ječam možete koristiti u čorbicama u najrazličitijim kombinacijama, sa bilo kojim povrćem

 



Sastojci:


125 g. ječma

1 krompir

1/2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 šargarepa veća

1 drška celera, ili parče korena celera

80 g. graška

3 tikvice zucchine manje

150 g. špeka, pršute, dimljenog suvog mesa, dimljene slanine za posnu varijantu može da se izostavi 

bistra supa od mesa ili voda

1 list lovora

biber u zrnu

bosiljak

peršun 

so

malo papričice može i ne mora

maslinovo ulje


Priprema:


Povrće  i špek ili suvo meso šta imate iseckati na kockice.

Na malo maslinovog ulja propržiti špek ili suvo meso crni luk, šargarepu, beli luk ucelo i kad malo svene dodati i krompir, ako volite malo ljute papričice. 

Propržiti još par minuta a zatim dodati grašak, celer, zucchine, propržiti par minuta, dodati lovorov list, biber u zrnu natopljen ječam i naliti vodom ili bistrom supom.

Ako imate koricu od parmezana obavezno je stavite, daće čorbici divan ukus.

Kuvati dok se ječam i povrće ne skuvaju.

Na kraju dodati so, sitno seckan peršun i bosiljak. 


Нема коментара:

Постави коментар