Još jedna u nizu čorbica koja vam može biti ceo obrok. Lagana, zdrava i relativno brzo se sprema. Ječam možete koristiti u čorbicama u najrazličitijim kombinacijama, sa bilo kojim povrćem
Sastojci:
125 g. ječma
1 krompir
1/2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa veća
1 drška celera, ili parče korena celera
80 g. graška
3 tikvice zucchine manje
150 g. špeka, pršute, dimljenog suvog mesa, dimljene slanine za posnu varijantu može da se izostavi
bistra supa od mesa ili voda
1 list lovora
biber u zrnu
bosiljak
peršun
so
malo papričice može i ne mora
maslinovo ulje
Priprema:
Povrće i špek ili suvo meso šta imate iseckati na kockice.
Na malo maslinovog ulja propržiti špek ili suvo meso crni luk, šargarepu, beli luk ucelo i kad malo svene dodati i krompir, ako volite malo ljute papričice.
Propržiti još par minuta a zatim dodati grašak, celer, zucchine, propržiti par minuta, dodati lovorov list, biber u zrnu natopljen ječam i naliti vodom ili bistrom supom.
Ako imate koricu od parmezana obavezno je stavite, daće čorbici divan ukus.
Kuvati dok se ječam i povrće ne skuvaju.
Na kraju dodati so, sitno seckan peršun i bosiljak.
Нема коментара:
Постави коментар