Ovih dana sam počela detaljno da prelistavam moje stare sveske sa receptima, još iz dalekih 80-ih godina. Odlično je to što sam na dijeti, ali kad bolje razmislim od čitanja recepata se ne goji. Tako listajući i pregledavajući stare spiskove gostiju i jela pripremljenih za Đurđevdan, nađem i recept za ovaj krompir. Nama se baš svideo, pa ga evo stavljam i ovde, možda se nekom svidi i odluči da ga spremi
Potrebno:
700 g. krompira
1 glavica crnog luka
1 vrhom puna kašika ajvara
1/2 kašičice aleve paprike
malo ljute aleve paprike ko voli
so
peršun
ulje ja sam koristila maslinovo
Priprema:
Crni luk iseći na listiće.
Na malo maslinovog ulja na tihoj vatri prodinstati crni luk, da svene.
Za to vreme oljuštiti krompire i prepoloviti ih na pola, pa još jednom na pola po dužini.
Kada je luk svenuo dodati mu krompir, 1 vrhom punu kašiku ajvara, 1/2 kašičice aleve paprike, malo ljute aleve paprike ako volite, soli.
Poravnajte da vam krompir sav bude u jednom redu.
Nalijte vode malo ispod vrha krompira.
Poklopiti i na tihoj,tihoj vatri dinstati, dok voda ne ispari. Meni je trebalo nekih 30 minuta, ali ne smem da garantujem.
Na kraju na dnu treba da ostane samo malo tečnosti, tek toliko da nije potpuno suvo.
Gotov krompir pospite sitnno seckanim peršunom i poslužite uz ribu ili meso.
Нема коментара:
Постави коментар