понедељак, 25. април 2022.

Krem čorba od praziluka

Još se nismo oslobodili zimskih jakni, sunce sija mada je dosta zubato i ovo je divna čorba da se zagrejete. Pravi se dosta jednostavno i brzo. Može se praviti u mesnoj ili posnoj varijanti




Sastojci:


700 g. praziluka
700 g. krompira
1oo ml. pavlake za kuvanje 
komad putera
maslinovo ulje
so, biber
supa od povrća ili voda
peršun


Priprema:



Očistite povrće. 

Praziluk isecite na kolutove, a krompir na kocke.

Na maslinovom ulju i puteru prodinstajte praziluk, dok praziluk ne svene.

Dodajte supu od povrća ili vodu da ogrezne i kuvajte dok se krompir ne skuva.

Mini primerom pretvorite sve u kašu.

Dodajte soli i bibera. 

Sipajte pavlaku za kuvanje, neka se kuva još minut dva i skinite sa vatre.

Dodajte sitno seckan peršun.

Možete ga poslužiti sa kruto ima ili prepečenim hlebom.



Нема коментара:

Постави коментар