Još se nismo oslobodili zimskih jakni, sunce sija mada je dosta zubato i ovo je divna čorba da se zagrejete. Pravi se dosta jednostavno i brzo. Može se praviti u mesnoj ili posnoj varijanti
Sastojci:
700 g. praziluka
700 g. krompira
1oo ml. pavlake za kuvanje
komad putera
maslinovo ulje
so, biber
supa od povrća ili voda
peršun
Priprema:
Očistite povrće.
Praziluk isecite na kolutove, a krompir na kocke.
Na maslinovom ulju i puteru prodinstajte praziluk, dok praziluk ne svene.
Dodajte supu od povrća ili vodu da ogrezne i kuvajte dok se krompir ne skuva.
Mini primerom pretvorite sve u kašu.
Dodajte soli i bibera.
Sipajte pavlaku za kuvanje, neka se kuva još minut dva i skinite sa vatre.
Dodajte sitno seckan peršun.
Možete ga poslužiti sa kruto ima ili prepečenim hlebom.
Нема коментара:
Постави коментар