среда, 6. април 2022.

Pasulj sa kiselim mlekom i belim lukom

Pasulj relativno često spremam, na najrazličitije načine danas sam ga spremila na malo drugačijii način. Recept mi se učinio neobičnim i nisam se prevarila, vrlo je ukusan, može se spremiti kao glavno jelo uz neku salatu, ili kao prilog mesu



Sastojci:


400 g. pasulja

1 čaša kiselog mleka

1 čaša kisele pavlake

6 čena belog luka

1 praziluk beli deo

ulje

so

slatka aleva paprika

ljuta papričica ili tucana aleva paprika


Priprema:


Pasulj uveče potopite u hladnu vodu.

Sutradan promenite vodu, kuvajte ga 20 minuta, tu vodu bacite, nalijte novu vodu. dodajte so i kuvajte pasulj, da je mekan kada ga zagrizete, ali da su zrna u celo, da se nije prekuvao i počeo da se raspada.

Pasulj ocedite, ali sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvao. 

Pomešajte 1 čašu kiselog mleka, sa 1 čašom kisele pavlake.

Prazuluk isecite na kolutove 

Isecite 6 čena belog luka.

Pola od isečenog belog luka dodajte mešavini pavlake i kiselog mleka.

Na ulju propržite praziluk i kada je svenuo dodajte mu preostala 3 čena seckanog belog luka. 

Samo kratko propržite beli luk, dodajte aleve paprike, tucane ljute aleve paprike ili ljute papričice.

Dodajte oceđen pasulj, sve dobro promešajte i propržite minut do dva.

Pasulj stavite u zemljanu posudu, lepo poravnajte.

Ako vam je masa mnogo gusta dodajte malo vode u kojoj se pasulj kuvao, ali ne treba da ogrezne, samo malo.

 Odozgo mešavinu pavlake, kiselog mleka i belog luka.

Pecite na 200 stepeni 30 do 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар