Pasulj relativno često spremam, na najrazličitije načine danas sam ga spremila na malo drugačijii način. Recept mi se učinio neobičnim i nisam se prevarila, vrlo je ukusan, može se spremiti kao glavno jelo uz neku salatu, ili kao prilog mesu
Sastojci:
400 g. pasulja
1 čaša kiselog mleka
1 čaša kisele pavlake
6 čena belog luka
1 praziluk beli deo
ulje
so
slatka aleva paprika
ljuta papričica ili tucana aleva paprika
Priprema:
Pasulj uveče potopite u hladnu vodu.
Sutradan promenite vodu, kuvajte ga 20 minuta, tu vodu bacite, nalijte novu vodu. dodajte so i kuvajte pasulj, da je mekan kada ga zagrizete, ali da su zrna u celo, da se nije prekuvao i počeo da se raspada.
Pasulj ocedite, ali sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvao.
Pomešajte 1 čašu kiselog mleka, sa 1 čašom kisele pavlake.
Prazuluk isecite na kolutove
Isecite 6 čena belog luka.
Pola od isečenog belog luka dodajte mešavini pavlake i kiselog mleka.
Na ulju propržite praziluk i kada je svenuo dodajte mu preostala 3 čena seckanog belog luka.
Samo kratko propržite beli luk, dodajte aleve paprike, tucane ljute aleve paprike ili ljute papričice.
Dodajte oceđen pasulj, sve dobro promešajte i propržite minut do dva.
Pasulj stavite u zemljanu posudu, lepo poravnajte.
Ako vam je masa mnogo gusta dodajte malo vode u kojoj se pasulj kuvao, ali ne treba da ogrezne, samo malo.
Odozgo mešavinu pavlake, kiselog mleka i belog luka.
Pecite na 200 stepeni 30 do 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар