Vrlo jednostavan način da pripremite plavi parlidžan, vrlo ukusno. Nije neki recept, više je kao ideja, pa eto vama ideje
Sastav:
1 plavi patlidžan
maslinovo ulje
origano
beli luk opcionalno
sir tipa Ementaler, Trapist, bilo koji sir koji se lepo topi.
Priprema:
Iseći patlidžan na kriške debljine od prilike malog prsta.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i nauljite ga maslinovim uljem.
Poslažite kriške patlidžana.
Gornju stranu patlidžana takođe premažite uz pomoć četkice maslinovim ulje .
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite unutra patlidžane i pecite dok se blago ne zarumeni.
E sad pred kraj pečenja dodajte origano, a možete i seckani beli luk.
Ostsvite još minut, dva u rerni, zatim izvadite iz rerne i poslažite na svako parče patlidžana parče sira.
Možete odozgo na ponovo staviti malo oroiana.
Uključite rernu na gril i stavite patlidžan u rernu, minut, dva dok se sir me istopi.
Mi smo imali ručak sa faširanim šniclama i ovim patlidžanom.
Нема коментара:
Постави коментар