уторак, 16. август 2022.

Patlidžan zapečen sa sirom

Vrlo jednostavan način da pripremite plavi parlidžan, vrlo ukusno. Nije neki recept, više je kao ideja, pa eto vama ideje




Sastav:


1 plavi patlidžan 

maslinovo ulje

origano

beli luk opcionalno 

sir tipa Ementaler, Trapist, bilo koji sir koji se lepo topi.


Priprema:


Iseći patlidžan na kriške debljine od prilike malog prsta. 

Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i nauljite ga maslinovim uljem.

Poslažite kriške patlidžana.

Gornju stranu patlidžana takođe premažite uz pomoć četkice maslinovim ulje . 

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite unutra patlidžane i pecite dok se blago ne zarumeni.

E sad pred kraj pečenja dodajte origano, a možete i seckani beli luk. 

Ostsvite još minut, dva u rerni, zatim izvadite iz rerne i poslažite na svako parče patlidžana parče sira. 

Možete odozgo na  ponovo staviti malo oroiana.

Uključite rernu na gril i stavite patlidžan u rernu, minut, dva dok se sir me istopi.

Mi smo imali ručak sa faširanim šniclama i ovim patlidžanom.





Нема коментара:

Постави коментар