Nastavljamo ovog vrelog leta sa hladnim paštama, čorbicama, pirinču i svim onim što nas može rashladiti
Sastav:
250 g. kratke pašte
60 g. pančete
1 veća crvena paprika
paradajz trešnjica odokativno oko 10 do 15 komada
Feta sir ili neki tvrdi beli,
maslinovo ulje
peršun
bosiljak
so, biber
Priprema:
Stavite u lonac 2,5 litara vode, ovo je zbog starog pravila da za svakih 100 g. pašte je potrebno 1 litar vode da bi se lepo skuvala.
Kad voda proključa, posolite, stavite paštu i kuvajte je koliko je naznačeno minuta na pakovanju.
Skuvanun paštu procedite, properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se potpuno ocedi od viška vode.
Za to vreme pančeti isecite na štapiće i propržite je bez dodavanja masti na teflonskm tiganju. Na kraju treba da bude krokantna, ali ne i pregorela
U činiju stavite paštu, dodajte joj pančeti i mast koju je prilikom prženja ispustila.
Sir isecite na komade kao i papriku i dodajte paštu.
Dodajte sitno seckanog peršuna i bosiljka, malo soli i bibera i zalijte sa malo maslinovog ulja.
Ostavite sve poklopljeno u fružideru da se dobro ohladi, a pred serviranje isecite na pola paradajz, dodajte i sve dobro primešajte i servirajte.
Нема коментара:
Постави коментар