уторак, 23. август 2022.

Hladna pašta sa pančetom

Nastavljamo ovog vrelog leta sa hladnim paštama, čorbicama, pirinču i svim onim što nas može rashladiti



Sastav:


250 g. kratke pašte

60 g. pančete

1 veća crvena paprika

paradajz trešnjica odokativno oko 10  do 15 komada

Feta sir ili neki tvrdi beli, 

maslinovo ulje

peršun

bosiljak

so, biber


Priprema:


Stavite u lonac 2,5 litara vode, ovo je zbog starog pravila da za svakih 100 g. pašte je potrebno 1 litar vode da bi se lepo skuvala.

Kad voda proključa, posolite, stavite paštu i kuvajte je koliko je naznačeno minuta na pakovanju.

Skuvanun paštu procedite, properite pod mlazom hladne vode i ostavite da se potpuno ocedi od viška vode.

Za to vreme pančeti isecite na štapiće i propržite je bez dodavanja masti na teflonskm tiganju. Na kraju treba da bude krokantna, ali ne i pregorela

U činiju stavite paštu, dodajte joj pančeti i mast koju je prilikom prženja ispustila.

Sir isecite na komade kao i papriku i dodajte paštu. 

Dodajte sitno seckanog peršuna i bosiljka, malo soli i bibera i zalijte sa malo maslinovog ulja. 

Ostavite sve poklopljeno u fružideru da se dobro ohladi, a pred serviranje isecite na pola paradajz, dodajte i sve dobro primešajte i servirajte.



Нема коментара:

Постави коментар