Pre neki dan sam kupila jagode i nisu bile baš nešto slatke, ali su za kolač odlične. Ovaj kolač se lako i brzo pravi i vrlo je osvežavajući
Sastav:
Piškote
500 g. jagoda
150 g. šećera
250 ml. slatke pavlake
aroma vanile
piškote, moja činija je bila prečnika 22 cm. i utrošila sam 250 g. piškota
mleko ili sok od jagoda za umakanje piškota
Priprema:
Obložite ovalnu činiju sa prozirnom folijom, ostavljajući deo folije da vidi sa strane.
Piškote brzo umočite u mleko ili u sok od jagoda i oblozite njima činiju.
Stavite želatin da nabubri u vodi 10 minuta.
Za to vreme obložite ovalnu činiju sa prozirnom folijom, ostavljajući deo folije da vidi sa strane.
Piškote brzo umočite u mleko ili u sok od jagoda i oblozite njima činiju.
Jagode očistite i usitnite u blenderu.
U šerpicu stavite jagode i šećer i zagrejte na vatri tek da se šećer otopi, ne treba ni da proključa, ali da bude vrelo.
Skinite jagode sa vatre.
Izvadite svaki list želatina, istisnite ga između ruku i stavljajte u vreo sos sa jagodama, mešajte da vam se želatin skroz istopi.
Umutite slatku pavlaku.
Smanjite brzinu na mikseru i polako sipajte sos od jagoda i na kraju dodajte i aromu vanile.
Sipajte kremu od jagoda u činiju sa piškotama.
Stavite šarlotu 5 minuta u frižider.
Izvadite šarlotu iz frižidera, namočite ostatak piškota i poređajte ih od gore.
Rupe popunite tako što isečete piškotu po dužini i onda stavljate deliče koliki vam trebaju.
Prekrijte sve prozirnom folijom i stavite u frižider da se stegne najmanje 6 sati, ja sam ostavila preko noći.
Sutradan izvadite šarlotu iz frižidera, odgurnite sa gornjeg dela prozirnu foliju, poklopite tanjirom i prevrnite.
Skinite ostatak prozirne folije koji je odlagao šarlotu.
Kako su piškote bile vlažne ove jagode su stajale kao zalepljene.
Ukrasite voćem i umućenom slatkom pavlakom po želji
Нема коментара:
Постави коментар