Ko peče palačinke kad upekne zvezda? Pa ja naravno, moram sebi malo da zakomplikujem život ili živa nisam. Ja sam palačinke punila da kremom od avokada, kremom od sira i sa dimljenim lososom. Ako nemate ili ne volite dimljeni losos, možete ga zameniti sa praškom šunkom, dimljenim šunkom, salamim, možete i sa kuvanum jajima bez mesa na primer
Sastav:
Od prilike 12 do 15 palačinki, zavisi i od veličine. Pravite palačinke kako ih uobičajeno pravite
Krem od avokada:
1 avokado
Sok od 1/2 limuna
1 kašičica maslinovog ulja, mada može i bez
so,
Opcionalno možete dodati malo ljute papričice
Krem od sira:
200 g. krem sira tipa Philadelphia
1/2 kisele pavlake
Vlašac
Dodatak:
dimljeni losos, šunka obična ili dimljena, salama, baren jaja, sve naravno isečenih na kolutove.
Priprema kreme od avokada:
Avokado zasecite sa svih strana uzdužno, uzmite u ruke oba kraja, malo zavrnite levi i desno i jedan kraj će se oboriti.
Kašičicom idite uz ivicu kore i izvadite avokado.
Isto uradite i sa drugim krajem.
Odstranite seme iz drugog dela.
U činiju od mini primera stavite sok od limuna i avokado isečen na kocke. Dodajte soli, ako želite i kašičicu maslinovog ulja.
Sve umutite u kremu, a na kraju ako volite ljuto dodajte malo seckane ljute papričice.
Priprema kreme od sira:
Izmešajte zajedni krem sir i pavlaku i dodajte dosta seckanog vlašca.
Svaku palačinku premažite do polovine sa jednom kremom, drugu polovinu sa drugom kremom, a između stavite šta želite.
Eto cela mudrost, a meni je bila odlična ideja.
Нема коментара:
Постави коментар