субота, 8. јул 2023.

Punjene slane palačinke

Ko peče palačinke kad upekne zvezda? Pa ja naravno, moram sebi malo da zakomplikujem život ili živa nisam. Ja sam palačinke punila da kremom od avokada, kremom od sira i sa dimljenim lososom. Ako nemate ili ne volite dimljeni losos, možete ga zameniti sa praškom šunkom, dimljenim šunkom, salamim, možete i sa kuvanum jajima bez mesa na primer




Sastav:


Od prilike 12 do 15 palačinki, zavisi i od veličine. Pravite palačinke kako ih uobičajeno pravite


Krem od avokada:


1 avokado

Sok od 1/2 limuna

1 kašičica maslinovog ulja, mada može i bez

so, 

Opcionalno možete dodati malo ljute papričice


Krem od sira:


200 g. krem sira tipa Philadelphia 

1/2 kisele pavlake

Vlašac


Dodatak: 


dimljeni losos, šunka obična ili dimljena, salama, baren jaja, sve naravno isečenih na kolutove.


Priprema kreme od avokada:


Avokado zasecite sa svih strana uzdužno, uzmite u ruke oba kraja, malo zavrnite levi i desno i jedan kraj će se oboriti. 

Kašičicom idite uz ivicu kore i izvadite avokado. 

Isto uradite i sa drugim krajem. 

Odstranite seme iz drugog dela. 

U činiju od mini primera stavite sok od limuna i avokado isečen na kocke. Dodajte soli, ako želite i kašičicu maslinovog ulja.

Sve umutite u kremu, a na kraju ako volite ljuto dodajte malo seckane ljute papričice. 


Priprema kreme od sira:


Izmešajte zajedni krem sir i pavlaku i dodajte dosta seckanog vlašca.

Svaku palačinku premažite do polovine sa jednom kremom, drugu polovinu sa drugom kremom, a između stavite šta želite. 

Eto cela mudrost, a meni je bila odlična ideja.




Нема коментара:

Постави коментар