Već sam postavila dva recepta za hladnu paštu, koja je vrlo zgodna da se pripremi uveče i sutradan kada dođete umorni sa posla i nije vam ni di čega, a po najmanje do kuvanja, ovo je odlično rešenje. Za one koji idu na more može se poneti i na plažu, naravno spakovano u činiju sa hermetičkim poklopcem u ručnom frižideru ili u termo torbi sa onim plastičnim ciglama koje prethodno veče stavite u friz. Važno je da kada je budete jeli bude hladna
Sastojci:
300 g. kratke pašte
150 g. kuvanog graška, može i onaj iz konzerve, samo ga properite i ocedite
150 g. praške šunke
1,5 kisele pavlake
1 kašika senfa
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike majoneza
biber
bosiljak
vlašac
50 g. oljušrenog badema
Priprema:
Skuvajte paštu “Al dente” u posoljenoj vodi. Pravilo je da se na svakih 100 g. paše stavi 1 litar vode, da bi se lepo skuvala. So se stavlja isključivo kada voda proključa, neposredno pre kuvanja pašte, nikako pre.
Procedite paštu i properite je pod mlazom hladne vode, da biste zaustavili dodatno zagrevanje pašte. Ostavite da se ocedi od viška vode, malo je i protresite da ubrzate ceo proces.
Za to vreme sitno iseckajte bosiljak i vlašac.
Bademe usitnite na komade, stavite ih u kesu za zamrzivač, lupite par puta tučkom za meso i to je to.
Šunku isecite na kocke.
Stavite u činiju pavlaku, možete i u neku šerpu sa poklopcem, dodajte majonez, maslinovo ulje, senf i sve dobro promešajte.
Dodajte paštu, grašak, šunku, usitnjen badem, sitno seckani bosiljak i vlašc i sve promešajte.
Na kraju posolite i pobiberite po ukusu.
Poklopitie i ostavite u fružideru da ss dobro rashladi.
Нема коментара:
Постави коментар