недеља, 2. јул 2023.

Hladna pašta sa šunkom i graškom

Već sam postavila dva recepta za hladnu paštu, koja je vrlo zgodna da se pripremi uveče i sutradan kada dođete umorni sa posla i nije vam ni di čega, a po najmanje do kuvanja, ovo je odlično rešenje. Za one koji idu na more može se poneti i na plažu, naravno spakovano u činiju sa hermetičkim poklopcem u ručnom frižideru ili u termo torbi sa onim plastičnim ciglama koje prethodno veče stavite u friz. Važno je da kada je budete jeli bude hladna 



Sastojci:


300 g. kratke pašte

150 g. kuvanog graška, može i onaj iz konzerve, samo ga properite i ocedite

150 g. praške šunke

1,5 kisele pavlake

1 kašika senfa

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike majoneza 

biber

bosiljak

vlašac 

50 g. oljušrenog badema


Priprema:


Skuvajte paštu “Al dente” u posoljenoj vodi. Pravilo je da se na svakih 100 g. paše stavi 1 litar vode, da bi se lepo skuvala. So se stavlja isključivo kada voda proključa, neposredno pre kuvanja pašte, nikako pre. 

Procedite paštu i properite je pod mlazom hladne vode, da biste zaustavili dodatno zagrevanje pašte. Ostavite da se ocedi od viška vode, malo je i protresite da ubrzate ceo proces. 

Za to vreme sitno iseckajte bosiljak i vlašac. 

Bademe usitnite na komade, stavite ih u kesu za zamrzivač, lupite par puta tučkom za meso i to je to.

Šunku isecite na kocke. 

Stavite u činiju pavlaku, možete i u neku šerpu sa poklopcem, dodajte majonez, maslinovo ulje, senf i sve dobro promešajte. 

Dodajte paštu, grašak, šunku, usitnjen badem, sitno seckani bosiljak i vlašc i sve promešajte. 

Na kraju posolite i pobiberite po ukusu. 

Poklopitie i ostavite u fružideru da ss dobro rashladi. 

Нема коментара:

Постави коментар