Ovo je klasična salata koja se pravi kad vam ostane mesa od supe. Moj suprug nije ljubitelj kuvanog mesa iz supe, ali ga spremljenog ovako u salati vrlo rado jede. Za primenu, kada pravim supu od veće količine mesa, ovo je odličan način da se meso iskoristi
Sastav:
300 g. kuvane junetine ili govedine, može i malo više, ne mora da bude precizno u gram
4 barena jajeta
1 kisela pavlaka ili ako je nemate gusti grčki jogurt
1 struk praziluka, samo beli deo ili mladi crni luk ceo
sok od 1/2 limuna
so, biber
peršun
2 kašike maslinovog ulja
Jogurt po potrebi, ako je mnogo gusto
Priprema:
Meso iz supe očistite od kostiju, od masnoća i ostavite da se prohladi.
Za to vreme stavite jaja da se skuvaju.
U zavisnosti i koje je godišnje doba isecite na kolutove 1 praziluk, samo beli deo ili par struka mladog crnog luka, njega celog isecite.
Ohlađeno meso isecite na kockice, pospite sokom od 1/2 limuna, dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Jaja oljuštite, belanca sitno iseckajte i ostavite sa strane.
Žumanca ispasirajte viljuškom i dobro umutite sa kiselom pavlakom.
Meso izvadite iz frižidera, pomešajte da seckanim belancima, sa prazilukom ili mladim crnim lukom.
Dodajte pavlaku s žumancima, maslinovo ulje, sitno seckani peršun i sve primešajte.
Probajte i dodajte po ukusu so i biber.
Ako vam se čini salata mnogo gusta i suva, slobodno dodajte malo gustog jogurta.
Uz prepečen tost hleb, može vam biti ukusna večera ili lep letnji ručak, zašto da ne.
Napomena:
Ako vam smeta praziluk ili mladi luk, možete ih izostaviti i dodati malo vlašca, salata će biti vrlo ukusna.
Takođe možete dodati i seckane kisele krastavčiće i salatu ukrasiti seckanim rotkvicama.
Нема коментара:
Постави коментар