Sinoć smo napravili sir na ovaj način i mogu vam reći da je savršeno. Uz to vam fali samo parče hleba i verujete mi nećete znati da se zaustavite. Pravi se brzo i lako, ja sam vam dala mere čisto radi orijentacije, u stvari one su i odokativne. Ova količina bila je meni i mužu za večeru
Sastav:
3 parčeta feta sira, svaki od prilike 100 g.
15 do 20 paradajza trešnjica, zavisi i od veličine
2 čena belog luka
šaka crnih maslina
maslinovo ulje
origano
paprika - može i ne mora
so
Priprema:
Tepsiju u kojoj ćete spremiti jelo nauljite maslinovim uljem, ja sam prekrila papirom za pečenje ali sam na kraju videla da nije bilo potrebe.
U tepsiju stavite na dno prvo feta ili naš beli sir, odozgo par kapi ulja i pospite origanom.
Paprike, ja sam imala roge isecite uzduž, očistite od semena i isecite na komade i stavite u činiju.
Paradajz trešnjicu isecite na pola, dodajte paprimama,
Dodajte i masline, origano, malo ulja i sve promešajte.
Sad okolo sira stavite povrće i masline.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 20 minuta.
Zatim na istoj temperaturi uključite funkciju ventilatora sa grilom, da se zapeče i pecite 5 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар