Još jedan sjajan recept Luca Pappagallo, sa mojim minimalnim izmenama
Sastojci:
1 kg, Junećeg mišića
60 do 80 slanine
1 manja glavica crnog luka
1 drška celera ili malo rendanog korena celera, radi bolje arome
2 čena belog luka
1 čaša crnog vina
200 g. paradajz pasate, ili gustog soka od paradajza
2 klinčića
2 lovorova lista
par zrna kleke
par zrna bibera
so
maslinovo ulje
Priprema:
Iseckati meso na komade srednje veličine.
Sitno iseckati slaninu, dršku celera i crni luk.
Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu i kada je već skoro uprzena dodati seckani crni luk, 2 čena belog luka i sitno seckanu dršku od celera.
Čim je crni luk malo svenuo dodati isečeno meso, sve začine i propržiti ga sa svih strana.
Naliti sa čašom crnog vina i dinstati dok vino ne ispari.
Kada je vino isparilo dodati paradajz pasatu i prodinstajte 10-ak minuta na srednjoj vatri.
Zatim nalijte sve vodom, da meso bude pokriveno i dinstajte na tihoj vatri narednih 3 do 4 sata.
Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte još malo vode.
Služiti sa kačamakom, krompir pireom, vrućim domaćim hlebom.
Uz malo turšije odličan obrok.
Нема коментара:
Постави коментар