Evo prošli su nam i uskršnji praznici, ostalo je mnogo jaja i često je problem kako ih iskoristiti. Za sve one koji su držali veliki post, unošenje velikih količina jaja, može da bude vrlo mučno za stomak. Evo jedne lepe, ukusne i brze ideje kako da iskoristite žumanca od kuvanih jaja, za pripremu ovih pralina
Sastojci:
100 g kokosovog brašna
2 žumanca od kuvanih jaja
2 supene kašike ruma
100 g šećera u prahu
ekstrakt vanile
Priprema:
U činiji promešajte 100 g kokosovog brašna sa 100 g vanilin šećera.
Dodajte 2 kuvana žumanca i dlanovima ih protrljavajte kroz smesu od kokosovog brašna i vanilin šećera, dok se belanca ne utroše i "izgube u masi".
Zatim dodajte par kapi ekstrakta vanile i 2 supene kašike ruma. Ako vam je masa mnogo suva, dodajte još malo ruma, ali samo malo.
Uzmite silikonske kalupe i punite ih masom.
Ostavite ih u frižideru da se masa stegne.
Ove praline pogodne su i za zamrzavanje.
Нема коментара:
Постави коментар