уторак, 10. април 2018.

Kokos praline

Evo prošli su nam i uskršnji praznici, ostalo je mnogo jaja i često je problem kako ih iskoristiti. Za sve one koji su držali veliki post, unošenje velikih količina jaja, može da bude vrlo mučno za stomak. Evo jedne lepe, ukusne i brze ideje kako da iskoristite žumanca od kuvanih jaja, za pripremu ovih pralina



Sastojci:


100 g kokosovog brašna
2 žumanca od kuvanih jaja
2 supene kašike ruma
100 g šećera u prahu
ekstrakt vanile

Priprema:


U činiji promešajte 100 g kokosovog brašna sa 100 g vanilin šećera.

Dodajte 2 kuvana žumanca i dlanovima ih protrljavajte kroz smesu od kokosovog brašna i vanilin šećera, dok se belanca ne utroše i "izgube u masi".

Zatim dodajte par kapi ekstrakta vanile i 2 supene kašike ruma. Ako vam je masa mnogo suva, dodajte još malo ruma, ali samo malo.

Uzmite silikonske kalupe i punite ih masom.


Ostavite ih u frižideru da se masa stegne.

Ove praline pogodne su i za zamrzavanje. 

Нема коментара:

Постави коментар