недеља, 15. април 2018.

Kiš sa gorgonzolom, kruškama i lešnicima

Evo kao pravi ljubitelj slanih kombinacija sa voćem predstavljam vam ovaj izuzetan kiš. Brzo se pravi, a teško zaboravlja



Sastojci:


1 pakovanje lisnatog testa
250 g gorgonzole
1 kruška Kajzer 
50 g lešnika (možete zameniti sa orasima, ali je meni mnogo lepše sa lešnicima)
1 supena kašika pecorina
biber

Priprema:


Pleh u kome ćete peći kiš, treba biti malo manji od veličine lisnatog testa, tako da kad postavite testo dobijete malo podignute ivice, da vam ne bi cureo sadržaj. 

Obložiti pleh papirom za pečenje. 

Preko stavite lisnato testo. 

Ja ove u Italiji već imam rastanjeno lisnato testo, sa sve papirom, tako da ga samo položim. Ako vi imate one klasične table lisnatog testa, rastanjite ga, tako da imate malo ivica sa strane i stavite na papir za pečenje.

Testo izbosti viljuškom na više mesta.

Krušku oljuštiti i iseći na kockice i rasporediti po testu.

Preko kruške staviti komadiće gorgonzole.

Preko gorgonzole posuti lešnike ili orahe.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni nekih 25 minuta dok lepo ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар