Vrućine, vrućine, vrućine. Nisu baš kao prošle godine, ali nam se kuvano i vruće nikako ne jede. Ovo je divna osvežavajuća salata koju možete praviti od ostatka kuvane ili pečene piletine ili jednostavno ispeći pileće grudi na grilu za ovu salatu
Sastojci za 4 osobe:
300 g. pilećih prsa
150 g. grčkog jogurta
2 šargarepe
300 g. salate po izboru može i mešana, još bolje
1 krastavac
1 drška celera
5 listova mente
1 čen belog luka
1 supena kašika maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
Prvo pripremite tzatziki sos:
Sitno isecite 1 čen belog luka kao i 5 listova mente.
Pomešajte sa 150 g. grčkog jogurta i dodajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja.
Posolite, pobiberite i ostavite poklopljeno u frižideru.
Kao što sam već navela u uvodu piletinu za ovu salatu možete iskoristiti onu koja vam je ostala od kuvanja supe ili od pečenja. Ako nemate ni jedno ni drugo uzmite parče pilećih grudi i isecite ih na šnicle, ne mnogo tanke, onako srednje.
Ugrejte teflonski tiganj ili gril još bolje i prepržite piletinu da se blago zarumeni.
Ostavite da je da se ohladi i isecite na štapiće.
Krastavac oljuštite, presecite na četvrtine i odstranite mu seme.
Isecite ga na kocke, posolite i pritisnite teškim predmetom da otpusti vodu nekih 20-ak minuta.
Za to vreme isecite dršku celera na kolutove.
Šargarepu takođe oljuštite i isecite na štapiče.
Zelenu salatu iscepkajte kao kad pravite normalnu salatu.
Izmešajte zelenu salatu, šargarepu, krastavce i celer.
Na vrh stavite grilovanu piletinu i na kraju prelijte tzatziki sosom.
Нема коментара:
Постави коментар