петак, 27. септембар 2019.

Pržene pogačice sa gorgonzolom i špekom

Ove pogačice su vrlo ukusne, lake su da se pripreme i odlična su ideja za doručak ili večeru. 



Sastav:


600 g. kuvanog krompira
1 jaje
30 g. putera
150 g. brašna tipa "00"
50 g. rendanog parmezana
so
brašno za posipanje radne površine

Za punjenje:


slatka gorgonzola
špek ili dimljena šunka
maslinovo ulje za prženje

Postupak:


Obariti 600 g. krompira

Ostaviti da se prohladi, a zatim isparisrati.

150 g. brašna prosejati

30 g. putera otopiti

špek ili šunku iseći na parčad.

U činiju staviti brašno, malo soli, napraviti udubljenje i dodati pasiran krompir, jaje, parmezan, puter i sve dobro umesiti.

Ostaviti testo da se odmori 15 minuta.

Zatim ga razvući na pobrašnjenoj dasci debljine par milimetara i vaditi kružnim kalupom pogačice,.

Na svaku pogačicu staviti malo slatke gorgonzole i parče špeka ili šunke.

Poklopiti drugim krugom i pritisnuti prstima duž ivica kruga da se zalepe.

Ostatak testa ponovo premesite i sve isto uradite dok ne utrošite svo testo.

Ako vam na kraju ostane samo jedan krug stavite na njena gorgonzolu i špek i poreklopite ga na pola, da dobijete polu krug.

Zagrejte maslinovo ulje i pržite pogačice dok lepo ne porumene.

Služite uz jogurt ili pivo.

Нема коментара:

Постави коментар