Ovo je jedna vrlo lagana slana torta, zgodna da se pripremi za doručak ili večeru. Možete je podgrejati, a možete je jesti i hladnu
Sastav:
1 pakovanje lisnatog testa četvrtastog ili okruglog
400 g. tikvica zucchina
4 cveta tikvice, ako nemate može i da se izostavi
300 g. rikote ili sremskog sira
100 g. Gorgonzole ili Brie sira
2 jaja
50 g.rendanog Parmigiano Reggiano
maslinovo ulje
Priprema:
Isecite zucchine na trake, ni debele, a ni da budu flis papir.
Propržite ih na teflonskom tiganju sa malo maslinovog ulja, tek toliko da se opuste i da dobiju po negde blago rumenu bolju.
Ostavljajte ih kako se prže na tanjir.
Svakom cvetu od tikvica odstranite tučak i prašnike.
Kada ste završili prženje umutite penasto jaja sa parmezanom, dodajte rikotu.
Gorgonzolu ili Brie sir isecite na kockice.
Lisnato testo moje je bilo veličine već razvijeno u pakovanju 40 x 24,5 cm. a možete koristiti i okrugli kalup prečnika 24 do 26 cm.
Stavite ga na papir za pečenje i u pleh, tako da imate uzdignute bočne ivice.
Poslažite u jednom redu ispržene zucchine.
Uspite smesu od jaja, rikote i parmezana.
Stavite preko cvetove tikica i sir i uronite malo u smesu od jaja i rikote.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni 40 minuta, a zatim 10 minuta na funkciji gril.
Нема коментара:
Постави коментар