Taralli su keksi slani ili slatki, prepoznatljivi po svom obliku prstena, sa juga Italije. Ovi moji su slani, vrlo lepi i ukusni, mogu se poslužiti uz meze, kao grickalica kako god
Sastav:
100 g. brašna semolina to je oštro brašno od durum pšenice
150 g. brašna mekog
125 g. belog vina
5 g. soli
65 g. maslinovog ulja
Priprema:
U šerpici zagrejati vino i maslinovo ulje, ali paziti da ne sme da proključa.
U posebnoj činiji promešati brašna i so.
Usuti toplu mešavinu ulja i vina i umesiti glatko testo.
Prekriti ga prozirnom folijom i ostaviti da se odmori 15 minuta.
Pleh od rerne obložiti papirom.
Posle odmaranja testa uzimati manje delove i razdvajati ih u štapiće i praviti krugove.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 20 do 30 minuta u zavisnosti da li su vam krugovi deblji ili tanji i koliko vam je jaka pećnica, u svakom slučaju pogledajte ih..
Нема коментара:
Постави коментар