недеља, 23. мај 2021.

Taralli

Taralli su keksi slani ili slatki, prepoznatljivi po svom obliku prstena, sa juga Italije. Ovi moji su slani, vrlo lepi i ukusni, mogu se poslužiti uz meze, kao grickalica kako god



Sastav:


100 g. brašna semolina to je oštro brašno od durum pšenice

150 g. brašna mekog

125 g. belog vina

5 g. soli 

65 g. maslinovog ulja


Priprema:


U šerpici zagrejati vino i maslinovo ulje, ali paziti da ne sme da proključa.

U posebnoj činiji promešati brašna i so.

Usuti toplu mešavinu ulja i vina i umesiti glatko testo.

Prekriti ga prozirnom folijom i ostaviti da se odmori 15 minuta.

Pleh od rerne obložiti papirom.

Posle odmaranja testa uzimati manje delove i razdvajati ih u štapiće i praviti krugove.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 20 do 30 minuta u zavisnosti da li su vam krugovi deblji ili tanji i koliko vam je jaka pećnica, u svakom slučaju pogledajte ih..


Нема коментара:

Постави коментар