четвртак, 12. мај 2022.

Zapečena testenina sa pančetom i sirom

Danas sam pravila ovakvo zapečenu testeninu i nama se jako svidela



Sastav:

250 g. testenine tipa "penne"

200 g. pančete ili quanciale - slanina od svinjskog obraza

200 g. mladog topljivog krem sira tipa  Stracchino

1 glavica crnog luka

2 jaja

240 ml. mleka

100 g. parmezana

1/2 kafene kašičice bibera

puter

Priprema:

Pančetu isecite na štapiće, a crni luk na sitne kockice.

Stavite pančetu da se proprži na teflonskom tiganju, na malo putera, može i maslinovo ulje.

Kada je slaniniica upola upržena dodajte joj seckan crni luk i pržite na tihoj vatri, dok luk ne svena, a slaninica se lepo zarumeni i sklonite sa vatre.

Za to vreme stavite u lonac 2,5 litara vode da proključa.

Kad proključa posolite je i stavite paštu da se kuva al dente, a zatm procedite.

Ubacite paštu u slaninicu, promešajte dobro i ostavite da se prohladi.

Umutite 2 jaja, dodajte 200 g. topljenog krem sira i 240 ml. mleka i 1/2 kafene kašičice bibera.

Kada se pašta prohladla dajte joj smesu od jaja, mleka i sira i sve promešajte.

Pleh veličine 27 x 17 cm  dobro premažite puterom. Mere sam vam dala da možete da se orijentišete prema plehovma, koje vi imate.

Uspite smesu unutra, poravnajte i odozgo stavite narednanog parmezana.

Preko toga stavite kockice putera.

Pecite  u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, opcija gril sa ventilatorom, na gornjoj poziciji narednih 15 minuta.





Нема коментара:

Постави коментар