Danas sam pravila ovakvo zapečenu testeninu i nama se jako svidela
Sastav:
250 g. testenine tipa "penne"
200 g. pančete ili quanciale - slanina od svinjskog obraza
200 g. mladog topljivog krem sira tipa Stracchino
1 glavica crnog luka
2 jaja
240 ml. mleka
100 g. parmezana
1/2 kafene kašičice bibera
puter
Priprema:
Pančetu isecite na štapiće, a crni luk na sitne kockice.
Stavite pančetu da se proprži na teflonskom tiganju, na malo putera, može i maslinovo ulje.
Kada je slaniniica upola upržena dodajte joj seckan crni luk i pržite na tihoj vatri, dok luk ne svena, a slaninica se lepo zarumeni i sklonite sa vatre.
Za to vreme stavite u lonac 2,5 litara vode da proključa.
Kad proključa posolite je i stavite paštu da se kuva al dente, a zatm procedite.
Ubacite paštu u slaninicu, promešajte dobro i ostavite da se prohladi.
Umutite 2 jaja, dodajte 200 g. topljenog krem sira i 240 ml. mleka i 1/2 kafene kašičice bibera.
Kada se pašta prohladla dajte joj smesu od jaja, mleka i sira i sve promešajte.
Pleh veličine 27 x 17 cm dobro premažite puterom. Mere sam vam dala da možete da se orijentišete prema plehovma, koje vi imate.
Uspite smesu unutra, poravnajte i odozgo stavite narednanog parmezana.
Preko toga stavite kockice putera.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, opcija gril sa ventilatorom, na gornjoj poziciji narednih 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар