Ja sam veliki ljubitelj paprika, naročito onih crvenih. Pre neki dan mi je došla želja za paprike punjene sirom. Recept je dosta lak, više je kao ideja nego što je neka mudrost
Sastav:
10-ak paprika, zavisi i od veličine
500 g. belog sira
so, biber
peršun, bosilja, šta volite od suvih začina odokativno
3 jaja
brašno
prezla može i ne mora, ja nisam ovaj put
ulje za prženje
Priprema:
Paprike ispecite, ostavite u kesu da se napare i kada se ohlade oljuštite ih.
Otkinite im dršku i pažljivo očistite od semena, pazeći da se ne pocepaju, ako se i pocepaju nije nikakav problem, objasniću vam šta da uradite sa pocepanij papirkama i spasite stvar.
U činiju stavite usitnjeni sir, dodajte 1 jaje i sitno seckane začine. malo soli i bibera.
Punite paprike ovom smesom. Ja sam imala paprike roge i najzgodinije mi je bilo da ih punim poslastičarskim špricem, bez nastavka.
Ako vam se dogodilo da vam se paprika pocepala, zasecite je na tom delu i otvorite kao list, Znači da dobijete jedanu otovrenu papriku.
Zatim na sredini stavite smesu kao crevo i uvijte okolo njega palačinku, gledajte da smese ne bude ni malo ni mnogo.
Kada ste složili sve paprike uvaljajte ih prvo u brašno, pa u jaja i ako želite da dobijete hrskavu koricu možete posle jaja i u prezlu. Ja ovom prilikom nisam, a lepo je i jedno i drugo.
Pržite paprike u dubokom ulju, dok ne porumene sa svih strana.
Odlažite na upijajući kuhinjski papir, ja uvek stavim i odozgo jedan list papira, da upije višak ulja.
Meni se par paprika pocepalo, uvila sam ih po ovom mom sistemu i prilikom prženja nije ništa iscurelo od fila.
Obožavam ovako pripremljene paprike. Ne pravim ih kod kuće, jer ih niko drugi ne voli. Srećom, još uvek ima starih restorana u kojima je moguće naručiti ih. Paprike mog detinjstva, tamo nekih davnih sedamdesetih.
ОдговориИзбриши