Ovo jedno divno predjelo, idealno u vreme posta, na primer za Badnje veče ili kao deo slavskog posluženja
Sastav:
1 avokado
250 do 300 g. zamrznutih očišćenih rakova
1 komorač
1 narandža
1/2 limuna sok
maslinovo ulje
so
Priprema:
Prvo pripremite rakove. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte ih i pržite na jačoj vatri par minuta. Rakovi će tokom prženja otpustiti svoju vodu, prevrnite iz jednom na drugu stranu i pržite dok voda koju su otpustili ne ispari.
Ostavite ih da se ohlade.
Kada su se ohladili ocedite sok od 1/2 limuna, avokado oljuštite, izvadite seme i avokado isecite na kocke.
Stavite ga odmah u činiju sa sokom od lumuna, da ne potamni.
Dodajte i rakove.
Komorač očistite, isecite dršku, odstranite spoljne listove. Isecite ga na četvrtine, odstranite zadebljani središnji deo, a zatim ga isecite na tanko.
Narandžu oljuštite, podelite na delove, izbacite sve semenke i isecite na parčiće.
Komorač i narandžu dodajte u činiju sa ostalim sastojcima, nalijte sa malo maslinovog ulja, blago posolite, promešajte i ostavite poklopljeno u frižideru pola sata da se svi ukusu prožmu.
Servirajte uh parče prepečenog hleba. Nama je ovo bila večera.
Нема коментара:
Постави коментар