понедељак, 14. новембар 2022.

Predjelo sa avokadom

Ovo jedno divno predjelo, idealno u vreme posta, na primer za Badnje veče ili kao deo slavskog posluženja





Sastav:


1 avokado
250 do 300 g. zamrznutih očišćenih rakova
1 komorač
1 narandža
1/2 limuna sok
maslinovo ulje
so


Priprema:


Prvo pripremite rakove. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte ih i pržite na jačoj vatri par minuta. Rakovi će tokom prženja otpustiti svoju vodu, prevrnite iz jednom na drugu stranu i pržite dok voda koju su otpustili ne ispari.

Ostavite ih da se ohlade. 

Kada su se ohladili ocedite sok od 1/2 limuna, avokado oljuštite, izvadite seme i avokado isecite na kocke. 

Stavite ga odmah u činiju sa sokom od lumuna, da ne potamni. 

Dodajte i rakove. 

Komorač očistite, isecite dršku, odstranite spoljne listove. Isecite ga na četvrtine, odstranite zadebljani središnji deo, a zatim ga isecite na tanko. 

Narandžu oljuštite, podelite na delove, izbacite sve semenke i isecite na parčiće. 

Komorač i narandžu dodajte u činiju sa ostalim sastojcima, nalijte sa malo maslinovog ulja, blago posolite, promešajte i ostavite poklopljeno u frižideru pola sata da se svi ukusu prožmu. 

Servirajte uh parče prepečenog hleba. Nama je ovo bila večera.


Нема коментара:

Постави коментар