Fina pašteta nastala od greške i na kraju je ispala odlična. Desilo se to da sam paštetu toliko zaljutila, da je bilo neprijatno da se jede. Onda sam se dosetila da imam u frižideru kisele jabuke i da bih mogla da ih dodam i da tako ublažim ljutinu. Meni se rezultat vrlo svideo, jabuka mu daje lepu svežinu.
Sastav:
400 g. sira
4 kuvana jaja
200 g. krem sira
60 ml. maslinovog ulja
ljute tucane paprike po ukusu
1/2 jabuke kisele
Može se dodati i šaka seckanih oraha
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanca.
Belanca sitno iseckati, a žumanca staviti u činiju.
Žumancima dodati maslinovo ulje, krem sir, usitnjen sir i sve mini pimerom izmimsati u paštetu.
Jabuke oljuštiti, očistiti i sitno iseckati.
U paštetu dodatu ljute tucane paprike, seckana belanca i seckane jabuke i eventualno seckane orahe.
Sve promešati i staviti u činiju sa hermetičkim poklopcem i ostaviti u frižideru dva sata pre upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар