Fina čorba od celera, možete je poslužiti i kao obrok čorbu uz parče tost hleba ili kockice prepečenog hleba. Mi smo je jeli kao laganiju večeru
Sastav:
500 g. korena celera
1 kisela jabuka
2 glavice crnog luka
30 g. putera
600 ml. bistre supe od povrća Supa od povrća ili vode
150 ml. mleka
2 dl. pavlake za kuvanje
so, biber
1/2 do 1 ravna kašičica muškatnog oraščića, zavisi i kolika vam je kašićica, moja je bila baš mala
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na tihoj vatri sa puterom 5 minuta.
Za to vreme oljuštite i iseckajte na kockice jabuke i celer.
Kada je luk svenuo dodajte mu celer i jabuku i prodinstajte na srednjoj vatri nekih 3 minuta.
Zatim zalijte sa supom od povrća ili vodom, ako nemate bistru supu od povrća.
Dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, sve promešajte i otklopljeno kuvajte na srednjoj vatri 30 minuta.
Zatim sve u usitnite mini pimerom, dodajte so, biber i muškatni oraščić po ukusu.
Poslužite čorbu.
Нема коментара:
Постави коментар