Ovo je još jedna ideja kako da brzo i lako napravite sebi tanjir pašte, brzinsko, a vrlo ukusno jelo. Ako nemate mogućnosti da nabavite sušeni paradajz toplo vam preporučujem da ga napravite, a možete ga koristiti u svakodnevnom kuvanju u varivira, slanim tortama, paštetama ili pašti. Probati za verovati
Sastav:
250 g. pašte, bilo koje po vašem izboru
Za kremu:
40 g. sušenog paradajza ovde možete naći moj recept kako ga ja sušim Sušen paradajz
50 g. krem sira, Philadelphia ili neki drugi
1 supena kašika maslinovog ulja
1 šaka orasi, kikiriki, pekan orasi,pinjoli, badei po izboru, nisam probala, ali mislim da bi dobro išli i pečeni lešnici usitnjeni na komadiće
Priprema:
Ako koristite sušeni paradajz iz ulja, stavite ga na cediljku a se ocedi nekih 5 minuta.
U isto vreme stavite vodu za paštu. Kad proključa obavezno je posolite.
Skuvajte paštu, odvojite par kašika vode u kojoj se kuvala, u jednu šoljicu, a paštu ocedite i stavite u veliki tiganj.
Oceđeni paradajz iseckajte ga na sitne kockice, dodajte krem sir, 1 supenu kašiku maslinovog ulja i par kašika vode u kojoj se kuvala pašta, sve ustitnite u blenderu, ali tako da vam ipak ostanu delići paradajza.
Stavite krem preko oceđene pašte, i na umerenoj vatri sve dobro promešajte minut dva.
Servirajte odmah, a odozgo je pospite seckanim orasima, bademom, pinjolima, lešnicima, kikirikijem, za šta ste se već odlučili, jer sve dobro ide uz ovu paštu.
Нема коментара:
Постави коментар