Srdela je mala ribica izuzetno ukusna, puna omega 3, sa malo kalorija, laka za čišćenje, još lakša za pripremu u ovom receptu. Odlučno posno brzinsko jelo, par sastojaka, par minuta i jelo je gotovo
Sastav:
3 kašike maslinovog ulja
2 do 3 čena belog luka zavisi od veličine
40 ml. suvog belog vina
300 g. očišćenih srdela
1 mala šoljica sa kafu vode
sitno seckani peršun
so
Priprema:
Padelu, tiganj koji koristite trebao bi biti veći, da riba stane u jednom redu, a ne jedna preko druge.
U padelu, uspite maslinovo ulje i dodajte mu sitno seckani beli luk.
Neka se proprži na srednjoj vatri bukvalno desetak sekundi, od kad zacvrči, tek da pusti svoju aromu.
Uspite srdele neka obrne dva ključa, a zatim uspite vino.
Nek se krčka dok vino ne ispari.
Zatim dolijte vode, poklopite i dinstajte 2 minuta.
Otklopite i dodajte sitno seckan peršun.
Kao što vidite jelo je puno safta, nije suvo.
Ja sam ih posolila u tanjiru, jer sam se bojala da ih ne presilim, onda popravke nema.
Poslužite uz saltu od blitve, krompir salatu ili zelenu salatu.
Ja sam danas smazala celu porciju bez ičega, toliko mi je bilo lepo, da ni hleb nisam jela.
Нема коментара:
Постави коментар