Šta je sad pa to? Pane što u prevodu znači hleb, carasau izgovara se karasau je tradicionalna vrsta hleba iz Sardenje u Italiji. To su zapravo tanki listići pravljeni od griza od durum pšenice, vode i ulja i pečeni u peći. Ovde se kupuju već gotovi. Ako imate prilike da ih kupite obavezno ih kupite i pripremite. Ja sam ih sad otkrila, mogu se pripremiti na različite načine i slane i slatke. Ovaj način pripreme je najpoznatiji. Brzo i lako se sprema
Sastav:
250 g. pane Carasau
150 g. mozzarelle
200 g. pesta genovese - imate recept kod mene ili kupite kupovni http://odtanjiradopjata.blogspot.com/2019/08/pesto-alla-genovese.html
80 g. rendanog sira Pecorina, ako nemate rendani Parmigiano Reggiano
400 g. paradajz pelata
1 čen belog luka
maslinovo ulje
bosiljak
so, oprez jer Pecorino je dosta slan
Pane Carasau:
Priprema:
Paradajz pelat izgnjčite rukama, da imate male komadiće.
Mozzarellu isecite na pačiće. Ako nemate mozzarellu možete u zamenu koristiti naš beli mladi sir.
Na malo maslinovog ulja stavite 1 čen belog luka, da na tihoj vatri pusti aromu, ne sme da vam porumeni, samo da malo dobije plikove po površini.
Zatim dodajte paradajz pelat, bosiljak, malo soli i kuvajte sve na srednjoj vatri 5 minuta, da se malo sos zgusne, samo malo.
Izvadite čen belog luka.
Pesto razredite da 3 kašike vode.
U širu šerpu ili u dublji tiganj stavite hladnu vodu.
Trebaće vam pleh, ja sam koristila ovu staklenu činiju, može biti bilo kog oblika, koja može odmah da se iznese na sto.
Dno činjje namastite četkicom sa malo maslinovog ulja.
Uzmite parče hleba i potopite ga u vodu, tek da omekne, ne da se natopi vodom i raspada.
Otresite parče hleba od viška vode i slažite u činiju.
Uopšte nije bitno ako vam se hleb onako suv i izlomi, slagaćete ga unutra da pokrije površinu, kao puzle, ne mora baš da bude perfektno.
E sad moj savet vam je da odmah pre nastavka slaganja stavite sledeću turu hleba u vodu, dok stavljate sos od paradajza, pesto i mozzarellu taman će sledeća tura hleba biti spremna za slaganje.
Na hleb stavite 3 do 4 kašike sosa od paradajza, ili ovako kutlačom, lepo razmazanog, preko toga malo pesta, kako se vidi na fotografiji, seckane mozzarelle i Pecorina.
Odozgo tanak, tanak sloj maslinovog ulja.
Slažite tako par slojeva dok imate sastojaka.
Prekrijte sve providnom folijom i stavite u frižider da se svi sastojci lepo sjedine i lepo rashladi sat vremena, možete napraviti i uveče za ujutru ili popodne za večeru.
Нема коментара:
Постави коментар