Večito pitanje, šta raditi sa viškom belanca, a da nisu puslice ili komisbroth? Evo jednog lepog kolača sa čokoladom, koji neodoljivo miriše na narandžu. Na slici se vidi kolač od pola mere koji sam pekla u kalupu za komisbroth i ispale su mi divne štanglice
Sastav:
7 belanca
100 g. šećera
150 g. badema
150 g. čokolade
rendana korica od 2 narandže
1 kafena kašičica praška za pecivo
Za premazivanje kalupa:
puter i brašno
Priprema:
150 g. badema samleti.
150 čokolade izrendati na krupnije rende.
Penasto umutiti 7 belanca sa mrvom soli.
Kada ste umutili sneg od belanaca dodati polako šećer i mutiti dok ne utrošite sav šećer i dobijete sjanu masu.
Dodati 1 kafenu kašičicu praška za pecivo i rendanu koricu od 2 narandže.
Isključiti mikser i polako dodati 150 g. mlevenog badema i 150 g. rendane čokolade, prevrčući celu masu od gore ka dole, da vam se sneg od belanaca ne bi raspao.
Kalup za komisbroth dobro namazati puterom i posuti brašnom.
Otresti višak brašna, usuti masu u kalup i sve poravnati.
Peći u prethodno zagrejanoj pečnici na 180 stepeni 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар