понедељак, 15. април 2019.

Kolač od belanca sa čokoladom

Večito pitanje, šta raditi sa viškom belanca, a da nisu puslice ili komisbroth? Evo jednog lepog kolača sa čokoladom, koji neodoljivo miriše na narandžu. Na slici se vidi kolač od pola mere koji sam pekla u kalupu za komisbroth i ispale su mi divne štanglice



Sastav:


7 belanca
100 g. šećera
150 g. badema
150 g. čokolade 
rendana korica od 2 narandže
1 kafena kašičica praška za pecivo

Za premazivanje kalupa:

puter i brašno

Priprema:


150 g. badema samleti.

150 čokolade izrendati na krupnije rende.

Penasto umutiti 7 belanca sa mrvom soli. 

Kada ste umutili sneg od belanaca dodati polako šećer i mutiti dok ne utrošite sav šećer i dobijete sjanu masu.

Dodati 1 kafenu kašičicu praška za pecivo i rendanu koricu od 2 narandže.

Isključiti mikser i polako dodati 150 g. mlevenog badema i 150 g. rendane čokolade, prevrčući celu masu od gore ka dole, da vam se sneg od belanaca ne bi raspao.

Kalup za komisbroth dobro namazati puterom i posuti brašnom. 

Otresti višak brašna, usuti masu u kalup i sve poravnati.

Peći u prethodno zagrejanoj pečnici na 180 stepeni 30 minuta.





Нема коментара:

Постави коментар