Bliži se Uskrs, ove štanglice su odlične za jedno lepo meze za vašu trpezu. Ja sam koristila prilikom pripreme Pecorino Romano i bile su mi dosta pikantne. Za nežniji ukus preldažem vam Parmigiano Reggiano
Sastojci:
100 g. brašna tipa "00" + za razvlačenje testa
80 g. rendanog parmezana Parmigiano Reggiano ili Pecorino Romano
130 g. putera
30 g. mleka
1 žumance
biber
Za posipanje:
1 belance
seme susama i lana
Priprema:
130 g. putera isecite na kockice i smekšajte na pari, dok se ne istopi.
Prosejte 100 g. brašna i napravite udubljenje.
Upsijte tečni puter, rendan parmezan, žumance i bibera. Ove štanglice u kombinaciji bibera i parmezana vrlo pikantne.
Umesite testo.
Na radnu površinu pospite brašno i umesite testo još jednom. Testo će vam biti dosta mekano, jer je puter bio u tečnom stanju, tako da se nemojte brinuti.
Staviti testo u prozirnu foliju i držati u frižideru sat i po vremena.
Zatim ponovo premesiti testo, razvući ga debljine 4 do 5 cm i seći štanglice.
Mala napemena je da će se ove štanglice malo skupiti prilikom pečenja.
Umutiti sneg od belanca i premazati štanglice.
Na kraju štanglice posuti susamom i lanom.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici sa uključenim ventilatorom na 180 stepeni dok lep ne porumene nekih 15 minuta.
Pečene štanglice ostaviti da se prohlade i servirati.
Primetili ste da u ovom receptu ne navodim so. Parmigiano Reggiano ili Pecorino Romano u zavisnosti za šta se odlučite su sami po sebi vrlo slani, tako da vam so uopšte nije potrebna.
Нема коментара:
Постави коментар