Stari mamin recept ispoban ovom prilikom, prezadovoljna sam
Sastav:
400 g. pileće džigerice, predpostavljam da može i teleća
800 do 1 kg. krompira
2 jaja
so, biber
peršun
Napomena:
Original recept kaže 200 g. pileće džigerice, začini i 6 krompira, kako je krompir relativan pojam, može biti veći ili manji, ja sam uradila ovako i bila sam vrlo zadovljna. Količinu krompira možete i povećati onako proizvoljno, ispašće jednako dobro.
Priprema:
Džigericu ustitniti u seckalici na komadiće. Možete je i samleti na mašini za mleveno meso na krupnije otvore.
Krompir oljuštiti, izrendati na krupnije rende.
Rukama zahvatati gomilice krompira i dobro istisnuti svu vodu.
U činiji promešati so, biber, seckani peršun, jaja i džigericu.
Kašikom zahvatati smesu i pržiti ćuftice na vrelom ulju, dok ne porumene.
Nemojte mnogo okretati, jer će se raspasti, neka vam se prvo dobro isprže sa jedne strane, tako će dobiti čvrstinu, a zatim prevrnite i pržite sa druge strane dok ne dobiju zlatno rumenu boju.
Serviti uz neku salatu ili prilog od povrća
Нема коментара:
Постави коментар