Čorba od spanaća sa dodatkom pilećeg mesa, je odlična obrok čorba, vrlo ukusna i zasitna
Sastav:
1 do 2 stabljike mladog crnog luka ili 1/2 glavice crnog luka, ako nemate mladi
ulje
1 kašika brašna
2 kašičice aleve paprike
40 g. pirinča, to je od prilike 2 supene kašike
500 g. spanaća, ja sam koristila zamrznuti
Za preliv:
1 jaje
1 žumance
200 ml. gustog jogurta ili kisele pavlake
1/2 kašike brašna
Pileća supa:
1 kg. piletine
veza zeleni za supu : šargarepa, paštrnjak, koren peršuna
komad celera
glavica crnog luka
Priprema:
Skuvajte pileću supu.
Kada je supa gotova procedite je i očistite deo mesa. Ja sam supu pravila od dva bataka i karabataka i očistila sam jedan batak i karabatak, od ostalog ću napraviti nešto drugo.
Meso očistite od kožice i kostiju i iscepkajte ili isecite na komade.
Sitno isecite mladi crni luk i na tihoj vatri ga propržite dok ne svene.
Spanaću ako je svež properite i usitnite. Ja sam koristila zamrznuti.
Kada je luk svenuo dodajte brašno i propržite ga, a zatim dodajte i aleve paprike.
Sve promešajte, dodajte pirinač i spanać, pileće meso, so, promešajte i nalijte supom.
Kuvajte na srednjoj vatri dok se pirinač ne skuva. Ako je potrebno dodajte još supe.
Kada je pirinač skuvan sa strane dobro umutite 1 jaje i 1 žumance.
Dodajte zatim 1/2 kašike brašna dok se ne dobije glatka masa, a zatim dodajte i gust jogurt.
Verovatno se pitate zašto jogurt, a ne kisela pavlaka. Meni je jako teško ovde da nađem kiselu pavlaku, pa mi je kombinacija jogurta i brašna dobra zamena.
Dodajte malo vode, da masa postane tečnija i sipajte je mešajući u supu.
Neka se kuva par minuta, dom se ne zgusne i to bi od prilike bilo to.
Možete začiniti i sa malo soka od limuna, mada je meni lepše da svaki sebi doda u tanjir sok od limuna.
Ovu supu možete jesti i hladnu.
Нема коментара:
Постави коментар