Ni ovo nije nikakav poseban recept, ali je na kraju rezultat vrlo fin. Ovako možete pripremiti i seckana rebarca, kao što su ova koje sam ja pripremila, a možete pripremiti i veće parče rebarca. Kod nas se komad ucelo teže nalazi, pa sam ja ovaj put pripremila ova manja rebarca. Inače limun i ruzmarin su mi odlična kombinacija za meso
Sastojci:
1 kg. svinjskih rebara u komadu ili seckanih
2, 3 čena belog luka
2 do 3 grančice svežeg ruzmarina
maslinovo ulje
so
1 limun
Priprema:
Meso natrljajte solju.
Beli luk očistite i isecite na sitno, ali ne mnogo, onako srednje.
Ruzmarin properite pod mlazom vode, osušite ga kuhinjskom krpom.
Limun isecite na kolutove, a zatim svaki deo na 4 dela.
U šerpu stavite malo maslinovog ulja, stavite meso, skinite iglice ruzmarina sa grančica, pospite po mesu, dodajte beli luk i limun.
Sve dobro izmešajte i ostavite poklopljeno u frižideru minimum 2 sata, a bolje je barem 4 sata. Ja obično sve izmešam ujutru i posle pred ručak samo ispečem.
Posle 4 sata pleh od rerne obložite papirom za pečenje i nauljite sa malo maslinovog ulja. Ne morate ga stavljati mnogo, jer uljem ste već premazali meso, a i rebarca će sama tokom pečenja otpustiti svoju masnoću.
Poređajte rebarca jedna do druge, limun rasporedite ravnomerno, malo gore malo dole.
Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Ja nisam prethodno zagrevala pećnicu, već sam pleh stavila u hladnu rernu i tek onda uključila.
Proverite posle 45 minuta, kako stvari stoje.
Na kraju meso treba da bude lepo rumeno, ali ne i prepečeno i suvo.
Eto cela mudrost za jedan fin ručak, uz salatu.
Нема коментара:
Постави коментар