недеља, 25. септембар 2022.

Zalivena pita sa sirom

Zalivena pita sa sirom, ovog puta bez mleka. Mekana, izdašna, odlična 




Sastav:


500 g. kora za pitu

4 jaja

200 g.  kisele pavlake

400 g. sira

1 dl. kisele vode

1 kašičica praška za pecivo


Za premazivanje kora:


80 g.  putera


Za prelivanje pite:


8 supenih kašika fila za pitu

1 jaje

1,5 dl. kisele vode


Priprema:


Istopiti puter u mikrotalasnoj pećnici ili na blagoj vatri. 

Penasto umutiti 4 jaja, dodati kiselu pavlaku, izmrvljen sir, kiselu vodu i prašak za pecivo. 

Od cele mase odvojiti 8 supenih kašika fila za pitu. 

Postaviti koru za pitu, celu je premazati puterom, staviti preko drugu koru, koju premazati filom.

Uviti u rolat, ne mnogo stegnut, već onako širi i labaviji i stavljati u pleh koji ste prethodno premazali uljem. Možete slagati kore u krug, ili jednu do druge, po dužini. 

Ja sam u pakovanju imala 12 kora, znači imala sam 6 jufku. 

Kada ste sve kore posložili premažite kore odgore i sa strana sa preostalim puterom. 

Umutiti jedno jaje i dodajte ga onoj smesi od fila, koju ste odvojili sa strane, takođe dodajte i kiselu vodu. 

Polako i pažljivo prelijte fil preko kora, da ga ima svuda. Možda će vam se učiniti da fila ima mnogo, ali će se on sjediniti sa pitom prilikom pečenja. 

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 do 200 stepeni, zavisi od vaše rerne nekih 40 do 50 minita, dok lepo ne zarumeni. 

Pečenu piti izvaidite iz pećnice i ostavite da oduši 5 minita, pa je tek onda secite. 



Нема коментара:

Постави коментар