Ako ste je možda videli na pijaci i ne znate kako da je spremite, evo jednog odličnog, brzinskog recepta, koji spada u klasike. Možete je poslužiti uz ribu ili meso. Odlična za vreme posta
Sastav.
1 verza čikorije
100 g. crnih maslina
2 čena belog luka
maslinovo ulje
ljuta papripica
2 kašike kapera usoljenih
Prirpema:
Cikoriji odsecite zadnji zadebljani deo.
Dobro operite cikoriju pod mlazom hladne vode.
Ostavite je sa strane, taman će da se ocedi od viška vode, ali ne treba da bude suva, tako fa je nemojte suši.
Možete je iseći na komade, a možete je ostaviti i u celoj dužini.
Kapere properite pod mlazom vode, da odstranite višak soli.
Oljuštite beli lik i usitnite ljutu papričicu.
Na malo maslinovog ulja propržite beli luk i papričicu jedan minut uz stalno mešanje..
Zatim dodajte masline i kapere i takođe prodinstajte 1 minut.
Dodajte cikoriju, pojačajte vatru i dinstajte dva minuta.
Promešajte je da splasne sa svih strana.
Čim je izgubila na čvrstini dodajte 1/2 čaše vode, smanjite vatru na srednju jačinu, poklopite i dinstajte još 15 minita, dok cikoriju ne omekša.
Na kraju ne bi trebala da buse skroz mlitava kao kad skuvajte spanać, već malo čvršća.
Otklopite, ponovo pojačajte vatru, da eventualna voda ispari.
Posolite i servirajte.
Нема коментара:
Постави коментар