Ovo jelo možete praviti i sa pilećim ili telećim šniclama. Lako se pravi, brzo ie gotovo, a ukus je božanstven
Sastav:
4 ćureće šnicle
4 komada praške šunke
4 komada sira nekog finog za topljenje, ne mnogo jakog
maslinovo ulje
listovi žalfje
1/2 čaše vina
biber
Priprema:
Iseći prašku šunku i sir na par milimetara debljine.
Na svako parče mesa staviti prvo parče šunke i odozgo parče sira.
Urolati sve i povezati ili kuhinjskim kanapom ili čačkalicama. Meni je vezivanje kanapom, mnogo sigurnije.
Zagrejte maslinovo ulje, stavite meso i listove žalfije.
Propržite meso, da se lepo zarumeni sa svih strana.
Zatim zalijte vinom, pobiberite, poklopite i dinstajte na srednjoj vatri 15 minuta.
Na polovini dinstanja okrenite meso jednom i na drugi stranu.
Na kraju otklopite i pustite da vam se malo reducira sos.
Ja sam ih servirala sa Povrće iz tiganja
Нема коментара:
Постави коментар