Sastav:
4 pečene paprike, zavisi od veličine
240 g. kuvanog pasulja, to je manja konzerva
2 kuvana jaja
gusti grčki jogurt ili kisela pavlaka + još malo jogurta, da ne bude mnogo gusto
ljute papričice ako volite
origano
1 kašika maslinovog ulja
crne masline bez koštica, odokativna količina
so
može malo belog luka ili mladog crnog ili vlašca, šta vam se više sviđa
Priprema:
Pečene paprike očišćene od kože i semena ostavite sat dva da se ocede i izgube višak tečnosti.
Zatim ih isecite na trake, komade, kako vam drago, sasvim je svejedno.
Barena jaja sitno iseckajte.
Pasulj stavite na cediljku i properite mlazom hladne vode, da se spere tekućina u kojoj je stajao.
Pomešajte pasulj, paprike i masline, seckanu beli luk ili mladi crni luk.
Dodajte grčkog jogurta, barena jaja, maslinovo ulje, origano, ljute papričice ako volite, so.
Ako nemate gustog jogurta možete razrešiti kiselu pavlaku sa malo jogurta i nju dodati.
Sve promešati, staviti u činiju sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар