четвртак, 13. јун 2024.

Salata sa pasuljem i pečenim paprikama

Vrućine su počele, krećemo opet sa jelima koja vas mogu zasiti, a istovremeno su i osvežavajuća.  Ako imate već pečene paprike i pasulj iz konzerve za čas ćete napraviti ovu divnu salatu. 





Sastav:


4 pečene paprike, zavisi od veličine

240 g. kuvanog pasulja, to je manja konzerva

2 kuvana jaja 

gusti grčki jogurt ili kisela pavlaka + još malo jogurta, da ne bude mnogo gusto

ljute papričice ako volite

origano

1 kašika maslinovog ulja

crne masline bez koštica, odokativna količina

so

može malo belog luka ili mladog crnog ili vlašca, šta vam se više sviđa


Priprema:


Pečene paprike očišćene od kože i semena ostavite sat dva da se ocede i izgube višak tečnosti. 

Zatim ih isecite na trake, komade, kako vam drago, sasvim je svejedno.

Barena jaja sitno iseckajte.

Pasulj stavite na cediljku i properite mlazom hladne vode, da se spere tekućina u kojoj je stajao. 

Pomešajte pasulj, paprike i masline, seckanu beli luk ili mladi crni luk.

Dodajte grčkog jogurta, barena jaja, maslinovo ulje, origano, ljute papričice ako volite, so. 

Ako nemate gustog jogurta možete razrešiti kiselu pavlaku sa malo jogurta i nju dodati. 

Sve promešati, staviti u činiju sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. 










Нема коментара:

Постави коментар