субота, 20. јул 2019.

Kuglof sa limunom

Dakle od svih raznoraznih kuglofa koje sam probala, ovaj mi je najlepši, najmekši, najukusniji i kao takav je ušao je na velika vrata mojih omiljenih recepata. Odličan je kad se zaželite slatkog doručka, a pogodan je i za zamrzavanje.



Sastojci:


340 g. bašna tipa "00"
200 g. šećera
1,5 dl. jogurta
1,5 dl. ulja
90 ml. soka od limuna
4 jaja
rendana korica od 1 limuna
prohvat soli
1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje kalupa: malo putera i brašna

Priprema:


Uključiti rernu na 170 stepeni.

Dok vam se rerna greje pripremite sve sastojke.

Prosejati 340 g. brašna i dodati mu 1 kesicu praška za pecivo. Promešati.

Umutiti prenasto 4 jaja, zatim dodati 200 g. šećera. Mutiti dok ne dobijete penastu svetlu masu.

Zatim polako dodajte 1,5 dl. ulja, zatim 1,5 dl. jogurta, 90 ml. soka od limuna, rendanu koricu od 1 limuna i kašiku, po kašiku brašna, sve dok ne utrošite svih 340 g. brašna sa praškom za pecivo.

Za ovaj kuglof koristite kalup za kuglof 22 cm.

Kalup za kuglof premažite puterom i pospite brašnom. Zatim otresite višak brašna i sipajte umućenu smesu.

Pecite u zagrejanoj pećnici na 170 stepeni 50 do 55 minuta bez upotrebe ventilatora.

Gotov kuglof pospite šećerom u prahu.






Нема коментара:

Постави коментар