субота, 27. јул 2019.

Limunada sa ruzmarinom

Ja na terasi obavezno imam saksije sa začinima od ruzmarina, žalfije, bosiljka, majčine dušice, origana, vlašca. Vrlo su laki za odgajanje, ne zauzimaju puno mesta i vrlo je zgodno imati ih uvek sveže pri ruci. Kao što ste videli već u nekim od mojih recepata, začine i povrće, kao što je na primer bundeva, kesten i ruzmarin ne moraju obavezno biti sastavni deo slanih jela već i slatkih. Ova limunada se brzo sprema, ako imate domaće limune onda ste stvarno srećnici



Sastojci:


100 ml. soka od limuna
grančica ruzmarina dužine 15 cm (ovo je čisto za orijentaciju)
15 g. žutog šećera ili 12 g. stevije

Priprema:


U šerpicu sipati 100 ml. soka od limuna, grančicu ruzmarina, 15 g. žutog šećera ili 12 g. stevije za dijabetičare i stavite da se kuva. 

Od trenutka kada baci prvi ključ kuvajte na tihoj vatri, narednih 5 minuta.

Ostaviti da se prohladi, a zatim dodati 1 litar obične ili gazirane vode.

Služiti ledeno.


Нема коментара:

Постави коментар