Leto, tikivca još ima, napravite ovaj lep recept za zucchine
Sastav:
1 kg. zucchina, oceđene od vode 650 g.
1/2 glavice crnog luka
200 g. oštrog brašna, može i obično
4 jaja
50 g. parmezana može i bez
maslinovo ulje
so
Priprema:
Zucchine dobro properite, osušite kuhinjskom kropom i odsecite im krajeve.
Izrendate ih na krupinije rende i blago posolite.
Ostavite tako da odstoje 40 minuta, a zatim ih ocedite.
Ako iz bilo kojih razloga nemate mogućnosti da nabavite zucchine - italijanske zelene tikvice, uzmite naše tikvice, ogulite ih, prepolovite ih na pola, zatim na četvrtine i izvadite im seme.
Onda iz izrendajte i sve dalje kao po receptu. Zucchine su po mom mišljenju bolje od naših tikvica baš iz razloga što se ne moraju da se gule i nemaju semenki kao naše tikvice, to jest imaju ih, ali su one tako sitne i neprimetne.
1/2 glavice crnog luka sitno iseckajte.
U rendane zucchine stavite 200 g. oštrog brašna, 4 jaja, seckan luk i 50 g. parmezana.
Ugrejte maslinovo ulje u kome ćete ih pržiti.
Zahvatajte kašikom gomilice, koje kada spustite u ulje malo poravnajte kašikom.
Pržite na srednjoj vatri dok lepo ne porumene.
Poslužite ih kao prilog uz meso ili ribu uz jogurt sa začinima, ovde možete naći recept za jogurt sa začinima Kofte sa dva sosa, ili uz neku lepu salatu.
Нема коментара:
Постави коментар