Hladan pirinač sa povrćem ili ti "riso freddo" kako ga zovu ovde u Italiji je vrlo praktičan u vreme ovih letnjih vrućina. Kombinacije za riso freddo su mnogobrojne. Ovo je varijanta sa povrćem i poželjno je napraviti je par sati pre upotrebe, kako bi se sastojci dobro ohladili
Sastav za 2 osobe:
200 g. pirinča
200 - 250 g. :
povrća iz turšije (krastavci, paprike, lučice, šangarepa, karfiol, šta god imate od povrća)
masline crne ili zelene
kuvanog kukuruza
ukiseljenih pečurki
kuvani grašak
ja volim da stavim artičoke iz ulja
Priprema:
Skuvajte pirinač u slanoj vodi. Pazite da se ne raskuva, mora da bude celo zrno.
Procedite ga i ostavite da se ohladi.
Od kiselog povrća, pečuraka, maslina, kukuruza uzmite ono što imate u kući i što volite i isecite na kockcice, štapiće, ma kako vam drago.
Ja sam vam dala da od svega toga treba da bude 200 - 250 g. čisto radi orijentacije. Ja lično skuvam pirinač i ona odokativno dodajem šta mi se sviđa.
Sve dobro promešajte i stavite poklopljeno u frižidru da se dobro ohladi.
Ja sam ovom prilikom stavila malo inćuna odgore, tako mi je došlo.
Нема коментара:
Постави коментар