Volim leto, svega ima od voća i povrća. Ovo je jedna fina salata vrlo osvežavajuća
Sastav:
2 patližana ili ti melanzane
2 crvene paprike
2 paradajza
peršun
350 g. Grčkog jogurta ili nego gušćeg jogurta. Ako nemate koristite naš jogurt uz dodataka malo kisele pavlake, da ga poveže
peršun
2 čena belog luka
maslinovo ulje
so, biber
opcija par listova nane
Priprema:
Plave patližane sa svih strana izbušite viljuškom.
Pecite na 180 do 200 stepeni dok potpuno ne omeknu.
Pečeni patližan izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Za to vreme oljuštite paradajz, možete to raditi tako što ćete tupom stranom noža prelaziti po površini paradajza, na taj način će se korica lakše odvojiti ili za zaseći kožicu u krst po dnu ubaciti minut, dva u vrelu vodu, a zatim u hladnu i ondak ljuštiti.
Kada ste ga oljuštiti odstranite mu sok i seme i ostavite na cediljku.
Odladjen patlidžan oljuštite i isecite na kockice.
Paprike očistite od semena i isecite na kockice, kao i ocedjen paradajz.
Sitno isecite peršun i beli luk i sipajte u jogurt. Ako volite dodajte i malo nane.
Sve promešajte i dodajte mu seckan patližan, papriku i paradajz.
Sipajte 1 do 2 kašike maslinovog ulja i posolite i pobiberite po ukusu.
Peršuna možete dodati više ili manje, ja volim da ga ima malo više, ali to je veš stvar ukusa.
Salatu pre serviranja držati sat vremena u frižideru, da se dobro ohladi i da se svi sastojci lepo spoje.
Нема коментара:
Постави коментар